Izvor: Happy BSC
10.07.2021 u 11:57
0

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV PORUKA MIKE ALEKSIĆA IZ PRITVORA! Srce mu radi na 20 posto, ostalo mu je još par meseci života!

Eksluzivno u jutarnjoj emisiji „Vikend jutro“ na Happy TV imali ste prilike da čujete sve o slučaju Mike Aleksića.

Sa omiljenim voditeljima Anđelom Lakićević i Božidarom Gutićem imali ste prilike da čujete najaktuelnije vesti o suđenju Miki Aleksiću. 

Gosti jutarnjeg programa bili su advokati Dušan Milić i Lazar Glišović, kao i advokat Mike Aleksića – Zoran Jakovljević.

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV PORUKA MIKE ALEKSIĆA IZ PRITVORA! Srce mu radi na 20 posto, ostalo mu je još par meseci života!

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU: Stiže očekivano osveženje

ZA DECU JE NAJBOLJA OVA VAKCINA: Srpski pedijatri doneli preporuku povodom novih sojeva korone

Koliko je teško raditi na ovakvim slučajevima? Da li su mediji vršili pritisak na početku u slučaju Mike Aleksića, i da li to utiče na konačnu sudsku odluku?

– I pre postupka neko je postao ražalovan u slučaju, u očiju javnosti. Ja se nadam da će sud zadržati svoj profesionalni integritet i da će ceniti samo ono što imaju u svom predmetu, a ne pritisak javnosti, rekao je advokat Milić.

– Sud je taj koji treba nepristrasno da gleda svoje dokaze. Teško je raditi u ovim okolnostima. Mika je već osuđen u medijima. Veliki je medijski pritisak i pompa oko postupka. Pridodalo je tome što su oštećene javne ličnosti. Suđenja jesu javna, ali ne u ovoj meri. Videćemo kakva će odluka suda biti, rekao je advokat Glišović.

Advokat Milić čestitao je na hrabrosti timu koji brani Miku Aleksića.

– Kolega je jednim neagresivnim pristupom uspeo da učini da se stvari gledaju sa obe strane. U izvesnoj meri u degradaciji same ličnosti, njegovih poznanstava, sva ta iskrivljena slika o njemu se ipak izduvala. Očekujemo objektivno izveštavanje. Znam da je Happy televizija maksimalno objektivno izveštavala sam tok događaja.

PRODUŽENJE PRITVORA MIKI ALEKSIĆU

Miki Aleksiću je produžen pritvor po osnovama da ne bi ponovio delo i zbog uznemirenja javnosti.

– Mislim da je u pitanju ovog dela javnost uglavnom obaveštena. Javnost nije upoznata u mnoge činjenice. Zakon je jasno prepisao kada može da se donese rešenje o tajnosti. Treba da pravimo razliku tajnosti i isključenja javnosti. Kada su ovakva dela u pitanju, isključenje javnosti je sasvim očekivano. Javnost u onim krucijalnim činjenicama nije obaveštena. Time je na neki način povređeno pravo na odbranu mog klijenta. Mislim da je svakom građaninu jasno koliko je štete naneto. U celokupnoj svojoj karijeri se nisam susreo sa ovakvim slučajem koji je u narodu izazvao toliko emocija i podela. Neko je vrlo vešto zloupotrebio najvažnije državne organe, pre svega tužilaštvo, rekao je advokat Zoran Jakovljević. 

NEMA OČEVIDACA ZA DELO MIKE ALEKSIĆA

Advokat Mike Aleksića, Zoran Jakovljević, govorio je o tome kako izgledaju izjave oštećenih strana, i kako se oni izjašnjavaju.

– Mene su ismejavali mediji kada sam spomenuo 406 potecijalnih svedoka. Svi ozbiljni ljudi, advokati, znaju koliko bi vremena oduzelo i 50 svedoka, a kamoli 406, a verujte da je sada taj broj veći. U nedostatku dokaza, oni idu na kvantitet. Nema očevidaca tog dela, rekao je advokat Jakovljević.

SRCE MIKE ALEKSIĆA RADI NA 20 ODSTO

– Mika mi nije dao da činjenicu njegovog zdravstvenog stanja eksploatišem u ovom postupku. Njegovo zdravstveno stanje je jako teško. Velika opasnost postoji od moždanog udara. Njegovo srce radi sa nekih 20%. Urađen je vanredni medicinski pregled na VMA. Tražio sam od suda da njegovu dokumentaciju daju stručniom licima, jer postoji, nažalost, šansa od smrtnog ishoda. On mora imati doktora pored sebe, jer od uzbuđenja može doći do gubitka svesti. On ne broji godine, on broji mesece, rekao je advokat Mike Aleksića.

Zoran Jakovljević insistirao je da se sud bavi isključivo dokazima koje ima. Kako advokat kaže, naneta je velika šteta pravosuđu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter