Izvor: Happy BSC
02.10.2021 u 09:25
0

EKSLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“! Ukraden kao beba, Mlađan Radivojević konačno je našao svoju porodicu!

Već godinama javnost potresa „Bebi afera“, krađa novorođenčadi  u nekadašnjoj Jugoslaviji. 

 Za istinom tragaju i mnoga usvojena deca, a jedan od takvih procesa je konačno dobio epilog. 

Mlađan Radivojević je konačno dokazao da je ukraden kao beba i da ima majku, sestru  i brata.

PROČITAJTE JOŠ: POČINJU ISPLATE PENZIJA!

-Konačno znam čiji sam-rekao je Mlađan.  

Zajedno sa svojom biološkom sestrom Marinom Milojević bio je gost u jutranjem programu na Happy TV. 

Gostovali su još i članovi Vladine komisije za nestale bebe, Milanka Momčilović i Radiša Pavlović. 

PROČITAJTE JOŠ: SVETI MUČENICI SU DANAS: Ako ste nesrećni, uradite ovo!

– Analizom DNK je dokazano da sam žrtva otmice od biološke majke. Skoro 4 godine sam tragao i vrlo teško je išao sam proces. Krivičnu prijavu sam podneo 2019. godine. Niko ništa od institucija nije radio po tom pitanju. Prijava je samo kružila od grada do grada-ispričao je Radivojević. 

-Počeo sam da tragam jer sam znao da sam usvojen. To je bilo zvanično usvajanje preko centra za socijalni rad iz Aleksinca.  Prvo sam bio u Kruševac u matičnu službu i tu sam naišao na otpor. Moja supruga je pozvala Radišu Pavlovića i stupili smo sa njim u kontakt.  Tada sam se opet obratio matičnoj službi i matičarka je počela da plače. Moji roditelji koji su me usvojili nisu znali ko su mi biološki roditelji. Rečeno im je samo da me je rodila maloletnica. Kasnije smo otkrili da to nije tačno. Moja majka je imala 29. godina kada me je rodila. Šta da vam kažem. Našao sam porodicu. Presrećan sam. Sada znam čiji sam-rekao je Mlađan Radivojević.  

PROČITAJTE JOŠ: KFOR krenuo ka Jarinju i Brnjaku

– Mlađina biološka majka Milica me je zvala i stidljivo je rekla da se porodila 3. Marta 1981. u Kruševačkoj bolnici i  nakon porođaja su joj rekli da joj je dete umrlo. Nije dobila ni umrlicu ni otpusnu listu. Tražila je pomoć ali je želela da se to sakrije od njene dece.  U ovoj aferi postoji veliki broj slučajeva gde su žene zakopavale takvu situaciju jer bi opet preživljavale to  bolno iskustvo.  Mi smo svi roditelji koji traže svoju decu i srodnike i kroz njega smo gledali sve ono što nama fali. Mlađa je tokom ovog procesa bio šikaniran i nazivan „državnim čovekom“. Čak su mu i pretili i maltretirali porodicu dok je tragao za istinom, to je dotle išlo-rekla je Milanka Momčilović. 

– Iskreno nisam znala ništa o tome, majka je to skrivala i nikada ništa nismo posumnjali. Saznala sam pre par dana, tačnije 28. septembra.  Bila sam šokirana. Imamo i mlađeg brata koji je takođe iznenađen. Mama je u šoku i ne može da priča. Ona samo ćuti i plače. Sada se sa Mlađom družimo svakog dana. Posmatramo jedan drugog koliko imamo sličnosti-rekla je sestra Marina. 

PROČITAJTE JOŠ:  ROSU SE POVLAČI! Danas stupa na snagu dogovor iz Brisela

– Kada smo dobili iz Kruševca matične spise moram da kažem da je postojao otpor.  Kada smo mi došli, kao članovi vladine komisije i objasnili da to mora da mu se dostavi, što svako usvojeno dete polaže pravo da sazna o svojim biološkim roditeljima, počelo je da se nešto dešava. Znali smo da mora da postoji dosije usvajanja. Imamo prvu prijavu rođenja u kojoj su izmišljeni otac i majka. Nepostojeći ljudi. To smo kasnije u uverenjima dokazali. Oni su zamrsili neke podatke da bi oteli dete nekoj porodici.  Mi smo tada rešili da idemo do kraja. Uspeli smo da dokažemo otmicu dece uz pomoć majke Vere koja je Mlađu usvojili-rekao je Pavlović. 

Majka Vera koja je usvojila Mlađu ispričala  je da je on donet u bolničkom čaršafu i da su joj rekli da ako joj se ne sviđa beba može da ga zameni. Oni nisu učestvovali u kriminalnoj radnji. Oni su usvojili dete. 

-Umešane su 4 državne institucije u ovoj aferi.  To je bila opšta bolnica, policija- državna bezbednost, matična služba i centar za socijalni rad. U centru za socijalni rad namerno dezavuišu ljude kako bi odustali od potrage za istinom-Izjavio je Radiša Pavlović. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter