Izvor: tanjug
23.08.2021 u 18:32
0

Erdogan 28. avgusta u prvoj zvaničnoj poseti Crnoj Gori

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće u prvoj zvaničnoj poseti Crnoj Gori 28. avgusta, saopšteno je danas iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova (MVP).

Šef crnogorske diplomatije Ðorde Radulović danas je imao bilateralni susret sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, kojem je preneo izraze saučešća povodom poplava i požara koji su zadesili Tursku.

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

-Šefovi diplomatija su istakli zadovoljstvo kontinuitetom političkog dijaloga na visokom i radnom nivou, što je potvrđeno tokom posete Radulovića Antaliji i učešća na SEECP sastanku i Antalijskom forumu -navodi se u saopštenju. 

Kako su istakli iz MVP, tokom razgovora posebno je ukazano na istorijski značaj predstojeće posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori 28. avgusta, kao i važnost planirane posete predsednika turskog parlamenta.

Ministri su razgovarali o daljem unapređenju odnosa u oblasti ekonomije i privlačenja investicija, kao i o aktuelnim globalnim pitanjima, sa fokusom na situaciju u Avganistanu.

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTAR POLJOPRIVREDE BRANISLAV NEDIMOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ukoliko budemo promovisali domaće proizvode ljudi će ih sve više i kupovati!

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ VEČERAS U „ĆIRILICI“: Da li će biti obavezna vakcinacija, mere posle sednice KŠ, koliki će biti minimalac…

NEDELJKO TODOROVIĆ U “ DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ovo leto je bilo veoma toplo, ali već sutra nas očekuje osveženje!

Samitu, koji je organizovan povodom uspostavljanja Krimske platforme, prisustvovali su predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić, predsednici, premijeri i ministri iz 33 države, kao i predstavnici EU i NATO – ukupno 46 delegacija.

Na Samitu u Kijevu je usvojena i Deklaracija, kojom se poziva na zajednicke diplomatske napore u pravcu poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica, saopšteno je iz crnogorskog ministarstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar