Izvor: Blic.rs
10.11.2020 u 15:19
0

Fiskalni savet o 100 evra, penzijama i ULAGANJIMA u zdravstvo

Moramo da budemo štedljivi i obazrivi kako ne bismo proćerdali sve što smo postigli tokom fiskalne konsolidacije, rekao je član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov i upozorio da ne smemo da ponovimo krizu iz 2008, na koju, kako ističe, niko u to vreme nije obraćao pažnju.

Altiparmakov je rekao da se danas mnogo više ulaže u zdravstvo i obrazovanje i da taj kontinuitet treba održati, kao i da se ova vlada zalaže mnogo više od svih prethodnih.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

SUTRA DUPLA DNEVNICA Evo koliko košta rad na sutrašnji državni praznik

ČITANJE TESTAMENTA MITROPOLITA AMFILOHIJA! U prisustvu vladike Joanikija!

SUTRA POČINJE RASPUST U ponedeljak ponovo u klupama, a onda kreće zimski odmor

„Neki od problema koje imamo, poput zdravstva, imamo već dve decenije i ne bi bilo pošteno svaljivati ih na ovu vlast. Mi smo u prethodnom periodu predali izveštaj, do 2014. godine smo mi izdvajali za zdravstvo manje nego neke evropske zemlje, a sada izdvajamo više nego te ostale zemlje. Problem je u višedecenijskom problemu i zanemarivanju od praktično svih vlada u poslednje dve decenije“, rekao je Altiparmakov za Njuzmaksadrija.

Ističe da je jako važno to što u Srbiji Fiskalni savet ima mogućnost da učestvuje ravnopravno na javnoj raspravi u Skupštini Srbije, pošto toga nema ni u jednoj državi članici EU.

„Nigde ne postoji ta prilika da damo svoje mišljenje u instituciji koja je politička“, dodao je Altiparmakov.

Altiparmakov je ponovio stav Fiskalnog saveta da i dalje ne bi trebalo povećavati plate u javnom sektoru, zatim da se kod uvećavanja penzija treba striktno držati švajcarske formule za usklađivanje penzija (sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade), kao i da je mera pomoći svim punoletnim građanima Srbije od po 100 evra bila neracionalna i nesvrsishodna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter