Izvor: KURIR
12.06.2024 u 13:31
0

GRAD VELIČINE LJUDSKE ŠAKE SRUČIO SE NA ČAČAK: Sve je belo kao da je PAO SNEG

U delovima Čačka, iz najjačeg oblaka danas, zabeležena su krupna zrna grada.

„Nevreme se iz okoline Kraljeva kreće prema istoku i severoistoku. Orkanski vetar i grad do 10 cm u prečniku su u uskoj zoni iz ove nepogode mogući i u sledećim satima kako nevreme bude odlazilo dalje ka Bugarskoj“, objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

 

 

 

Na društvenim mrežama dele se snimci i fotografije nevremena koje je danas pogodilo zapadnu Srbiju.

RHMZ je izdao upozorenje i za području Šumadijskog okruga (Knić i okolina) obilni plјuskovi sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom.Podsetimo, danas i sutra očekuje se veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

POMAK U ISTRAZI NESTALOG MILANA! Policajka ugledala jedan detalj kod osmatračnice

 

Svaki plod je razlupan i na zemlji, ovo se ne pamti

Jako olujno nevreme pogodilo je tokom popodnevnih sati područje Zapadne Srbije. Obilna kiša podgodila je veliki broj sela, a najkritičnija situacija je u okolini Čačka i Požege. U podjeličkim selima padao je grad veličine oraha– Ovo se ne pamti, dugo se oluja spremala i onda se samo odjednom sručilo na zemlju. Jak krupan grad padao je nekoliko minuta, ogromne štete pričinjene su na voću i povrću. Čekamo da oluja prođe pa da izađemo u voćnjake i bašte, kaže za RINU jedan od meštana sela Banjica.

U selima u okolini Požege velika šteta pričinjena je u malinjacima, jer je ovo voće upravo pristiglo na berbu.

– Ne znam da li je išta od plodova ostalo, sve je razlupano i na zemlji. Mučimo se i radimo i svake godine skoro nam sve „ubije“ grad, kažu meštani.

Još uvek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradi strelci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter