Izvor: alo.rs
05.09.2024 u 11:00
0

Hitna pomoć ne miruje: ŽALE SE NA SIMPTOME HIPERTENZIJE I ARITMIJE!

Doktorka Jevtić je naglasila da je prethodnog dana VMA dežurala, obradivši 1.415 telefonskih kontakata.

Tokom jučerašnjeg dana ekipe hitne ekupe imale su pune ruke posla. Kako kaže doktorka Danijela Jevtić, zabeležena su pogoršanja kod hroničnih bolesnika, kao i da se sve više pacijenata javlja sa simptomima hipertenzije, aritmije i visoke temperature.

Ovog jutra zabeleženo je ukupno 77 poziva, uključujući tri infarkta, koji su prevezeni do operacionih sala i devet poziva na javnim mestima. U jednoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sedam minuta pre ponoći, jedna osoba je lakše povređena i zbrinuta na licu mesta.

– Paralela sa jučerašnjim danom je sledeća – broj obavljenih poziva je bio 160, uključujući 62 na javnim mestima, imali smo 3 infarkta, od kojih je jedan zahtevno transport do operacione sale. Ukupno 7 saobraćajnih nesreća bilo je 8 lakše povređenih – kaže doktorka Jevtić.

DOBIO SAM POZIVNICU OD PREDSEDNIKA PUTINA: Kod nas „gužva u šesnaestercu“

Takođe, zabeležen je težak incident u naselju Galenika u 9 časova, gde je muškarac u svojim 50-im godinama pretrpeo tešku telesnu povredu nakon pada sa visine i prevezen je u bolnicu.

Doktorka Jevtić je naglasila da je prethodnog dana VMA dežurala, obradivši 1.415 telefonskih kontakata.

– Zabeležili smo pogoršanja kod hroničnih bolesnika, mnogo hipertenzija, aritmija i visoke temperature sa stomačnim tegobama poput bola u stomaku, povraćanja i dijareje među različitim starosnim grupama – rekla je doktorka za Pink TV.

Na pitanje o savetima za pacijente sa ovakvim simptomima, doktorka Jevtić preporučuje izbegavanje antibiotika u početku, higijensko-dijetetski režim, izbacivanje masne i slatke hrane iz ishrane, te unos tečnosti putem supa, prepečenog hleba, barenog povrća i pirinča.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter