Izvor: KURIR
23.06.2024 u 19:12
0

HITNO UPOZORENJE VREME JE OPASNO: U naredna 2 sata Srbija na žestokom udaru NEVREMENA

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za područje jugozapadne Srbije na grmljavinske nepogode.

– U naredna dva sata na području Zlatiborskog i Raškog okruga lokalno izraženi plјuskovi sa grmlјavinom, uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar – saopštili su iz RHMZ-a.

Takođe, najavljeno je i da će u naredna dva sata u južnim i istočnim predelima Srbije biti lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Naglašeno je i da su nepogode moguće i u Beogradu.

U međuvremenu je Yr.no, sajt za vremensku prognozu naveo kada danas pljuskovi stižu u Beograd, te da bi mogli da traju u periodu od 17 do 21 čas.

SRBIMA OBILI AUTO DOK SU BILI NA LETOVANJU: Ovo su potencijalni znaci da je vaš auto označen kao dobar plen za krađu

RHMZ je takođe najavio kraj toplotnog talasa, ali i vrlo nestabilno vreme.

Za celu Srbiju na snazi je narandžasti meteoalarm.

To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

– Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – piše na sajtu RHMZ-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter