Izvor: Happy BSC
17.02.2022 u 10:40
0

HOROR STATISTIKA – NA PUTEVIMA SRBIJE NAJVIŠE GINU MLADI

Saobraćajna policija je pojačala kontrole na putevima, jer je od početka godine broj nastradalih i povređenih zabrinjavajući.

Za 45 dana poginula je 61 osoba. Nažalost naša realnost je da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, a početkom prošle godine stradao je sličan broj ljudi kao i ove, rekao je za medije Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ove nedelje đaci su na raspustu, pa su mnogi iskoristili praznike da otputuju na odmor. Protekle nedelje, na području Srbije, pojačano su kontrolisani vozači autobusa i teretnih vozila, a u centru pažnje bilo je poštovanje radnog vremena vozača.

Kako je naveo, nažalost, naša realnost je da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, polovina od poginulih su vozači putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina.

Istakao je da u toku opsežne kontrole, policajci na terenu daju maksimum, povećan je broj prekršajnih prijava za nasilničku vožnju, kao i za vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Međutim, kako je napomenuo, s obzirom na to da i dalje imamo veliki broj saobraćajnih nesreća, pokazano je da same akcije nisu dovoljne.

– U kaznenoj politici postoji potreba da se nešto menja. Juče smo imali dva slučaja nasilničke vožnje, oba slučaja su kažnjena ispod zakonskog minimuma. Neophodno je da se nađe rešenje – istakao je Radenković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter