Izvor: ALO
13.06.2024 u 15:20
0

I OVOG VIKENDA PREVENTIVNI PREGLEDI U BEOGRADU: Evo šta ćete sve moći da proverite!

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u nedelju će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein)

Besplatni preventivni pregledi, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljeni u nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u nedelju će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

 

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Stižu obilni plјuskovi s gradom i olujnim vetrom! U narednih sat vremena sručiće se na ovaj deo Srbije

 

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama. Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće, i ovoga istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina, preventivni pregledi će umesto u nedelju 16.juna, biti organizovani sedam dana kasnije, odnosno 23.juna, zbog predstojećeg verskog praznika. Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno pozivamo roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter