Izvor: happybsc
07.06.2024 u 19:45
0

IZGUBILI SMO ALI NISMO PORAŽENI: Piksi- Zaključak je da smo bili bolji od Austrije

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, obratio se pred generalnu proveru naše selekcije za Euro, sa Švedskom u subotu u Stokholmu

Piksi se prvo osvrnuo na poraz od Austrije pre neki dan u Beču – kaže da je Srbija bila bolja u toj utakmici.

Svi parametri fudbalske igre, kako je rekao, pokazali su da je naš tim bio bolji od Austrijanaca.

„Zaključak je da smo bili bolji od Austrije, hoćeš da veruješ ili ne. Dugo smo skautirali, dobili smo izveštaj UEFA i gledajući brojeve koji daju važne parametre vidimo da smo imali tu jednu rupu između 10. i 15. minuta i to je za analizu novu. U svim drugim elementima mene može da raduju činjenice da smo fizički bili u egalu, da smo u drugom delu bili dominantniji, da smo kontrolisali igru i to me raduje. Rezultat je negativan što ne volimo, ali s druge strane imam zadovoljstvo da smo kao tim reagovali i psosle izmena koje smo uradili u drugom delu da su igrači pokazali odličan karakter, tih 2:0 nije uticalo na psihu što se tiče njih“.

 

Mane u igri našeg tima i dalje, ipak, postoje. One su i te kako vidljive. Defanziva je najveći problem, bila je to u Kataru, bila je to i tokom kvalifiakcija, videli smo i protiv Austrije da je loše funkcionisala.

„Radimo na tome, iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Koncentracija mora da bude na visokom nivou, sami sebe guramo u probleme koje moramo da rešavamo. A onda kad se dese takve stvari koje ne očekujemo, onda biramo nekako teži put da se vratimo u igru. Dobro da je ekipa u karakternom smislu sprema da se suoči sa problemima. Trudiću se da budemo daleko koncentrisaniji“.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ponovo se osvrnuo na meč sa Austrijom.

„Kao trener morate da iznesete činjenice, sa činjenicama kada baratate i pokažete video analizu da vide, to je sasvim drugi smisao. Morate da objasnite i to što govorite. Oni se svi slažu da je neobjašnjimo da se dešava pad i rupa gde je Austrija 1.500 metara više istrčala do nas. I onda se pitam kako je moguće?! A na kraju smo isto istrčali. Mi smo to nadoknadili, ali su oni iskoristili momenat da ti daju dva gola. Ponovo radimo na tome da koncentracija bude na maksimumu i da se ne dozvoli da prave gluposti“.

O utakmici sa Švedskom selektor Srbije kaže:

„To je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za EP. Švedska je odlična ekipa, bez obzira na neuspehe. Ali nije to baš tako, oni su u procesu stvaranja odlične ekipe. Podatak da Šveđani imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Italiji, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Da ne pominjem imena kao što su Elanga, isak, Kuluševski… Čeka nas težak meč sutra, ali s obzirom na to da je za nas poslednji test trudićemo se da odigramo na maksimalnom niovu. Mi smo dva puta igrali sa njima u Ligi Nacija, ovo je treći put u jednom kratkom periodu. Njima je stalo da se revanširaju, a mi da nastavimo taj kontinuitet i da se u što boljem raspoloženju spremimo za odlazak na EURO. Zato će biti uzbudljiva utakmica. Biće promena u odnosu na tim. Par nekih izmena u odnosu na Beč i to je to. Verujem da će obe seleckije odigrati kvalitetan meč“.

Peđa Milosavljević/Starsport

Dotakao se Stojković i odluke da obe pripremne utakmice igraju van Srbije.

„Kad pogledate ambijent, mislim da je prava stvar što igramo sa Austrijom i Švedskom. Imamo dobre terene, našu dijasporu. Atmosfera u Beču je bila fantastična, igrate pred punim stadionima, naša želja je bila da odigramo dva kvalitetna duela pred EP. U tim pregovorima postojala je mogućnost, odlučeno je tako, mi smo prihvatili i to je to. Ali to ne bi trebalo da menja ništa šta očekujemo i kakvi želimo da budemo u Nemačkoj“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter