Izvor: kosovo online
30.06.2024 u 09:21
0

IZRAEL IMA PUNO POVERENJE U SRPSKE SNAGE BEZBEDNOSTI: Nikolić je izjavio da je Miloš srpski heroj

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da su mediji o toj zemlji odmah izvestili o terorističkom napadu u Beogradu, a da politička, privredna i akadamska javnost ima puno poverenje i visoko uvažavanje sektora bezbednosti Srbije, kao i herojski čin pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića.

„U svim razgovorima sa ovdašnjim političkim, privrednim, ali i akademskim i medijskim krugovima stiče se utisak visokog uvažavanja naše zemlje u sektoru bezbednosti, što je zaista dokazano herojskim činom 34 -godišnjeg mladog Miloša Jevremovića”, izjavio je Nikolić za Kosovo onlajn.

On je kazao da mu je nekadašnji ministar odbrane i spoljnih poslova Izraela, poslanik Vigdor Liberman preneo da Izrael ima puno poverenje u srpske snage bezbednosti.

„Imao sam prilike već juče da razgovaram sa poslanikom Vigdorom Libermanom, predsedavajućim partije ‘Izrael naš dom’, dokazanim prijateljem naše zemlje i našeg naroda, koji je svojevremeno vršio funkciju ministra odbrane, zatim ministra spojnih poslova, financija i neke druge portfelje. I on je zaista, rekao bih, reakcija koja je verodostojna ovdašnjih shvatanja i percepcije, a to je puno poverenja u naše snage bezbednosti”, rekao je Nikolić.

Dodao je da je Liberman istakao da je Srbija zemlja dokazane visoke spremnosti i gotovosti u svim sferama bezbednosti i sigurnosti.

SRBI SLAVE PETROVSKE POKLADE: Evo šta valja da se radi, a šta NIKAKO ne sme

Nikolić kaže da je u Izraelu u subotu bio neradni dan – šabat, ali da su vodeći mediji veoma brzo počeli da prenose prve informacije iz Beograda.

„Oko 14 časova po lokalnom vremenu, dakle samo nekih dva sata po napadu, što je razumljivo imajući u vidu da je bio šabat, ovdašnji najpopularniji medijski portali na hebrejskom jeziku, tu pre svega mislim na Vajnitima Riv, ali i TV kanali počeli su da informišu o napadu ispred ambasade Izraela u našoj prestonici”, kaže Nikolić.

Objašnjava da su mediji citirali ministara unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića i ambasadora Izraela u Beogradu Jahela Vilana.

„Preneti su detalji koje je izneo ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, o samom karakteru napada, njegovoj kategorizaciji, ali i pojedinostima koje su vremenom isplivavale na videlo. Prenete su i reći ambasadora Izraela u Beogradu, Jahela Vilana, koji je pre svega poželao pun i brz oporavak Milošu Jevremoviću, pripadniku naše žandarmerije. Izlaskom šabata, u večernjim satima, negde između 21 i 22 časa, pojavljivali su se sve više izveštaji i onih medija tradicionalne provinjencije, koji ne emituju na šabat, odnosno subotom, uglavnom slične sadržine”, naveo je Nikolić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter