Izvor: Happy BSC
08.07.2021 u 22:15
0

JEZIVA ISPOVEST POSLEDNJE PREŽIVELE U KOSOVSKOM SELU EKSLUZIVNO ZA HAPPY TV: Ovako mi je stradala cela porodica, trgovali su organima, a kosti oca vraćeni su mi bez glave!

Emisija „Na pravom mestu“ otkrila je do sada neviđene detalje o žrtvama na Kosovu i Metohiji. Sa voditeljkom Antonelom Jelić gosti su razgovarali o užasnim zločinima nad Srbima od strane OVK.

Pre šest vekova Srbija je na Kosovu branila sebe, ali je branila i Evropu. Godinama kasnije, uvek na Vidovdan, imali smo podsećanja na događaje na koje ni Srbija, ni region nisu bili spremni. U emisiji Na pravom mestu razgovaraćemo upravo o tome – o Kosovu, o srcu Srbije.

VAŽNO:

Vučić olimpijskom timu sutra predaje državnu zastavu

EVO KO JE NESREĆNI MLADIĆ KOJI JE POGINUO KOD APATINA: Vozio devojku kući, pa se zakucali u drvo – ispao iz auta i umro na mestu

DOKAZANO: PAKAO U BEOGRADU! TOPI SE ASFALT – NAPOLJU IZMERENO PREKO 60 STEPENI! (FOTO)

POZNATI POZIVAJU MLADE DA SE VAKCINIŠU! Naše košarkašice, Emina Jahović i Aleksandar Radojičić odlučno: Uštedimo vreme da se vratimo NORMALNOM ŽIVOTU! (VIDEO)

Između ostalih, gost emisije „Na pravom mestu“ je i Nataša Šćepanović, predsednica Udruženja porodica Kosmetskih stradalnika.

– Teško je, šta da vam kažem, dugi niz godina smo u ovom problemu u ovoj našoj tragediji. Osnovali smo Udruženje kada smo doživeli ličnu porodičnu tragediju. Tu smo se okupljali, razmenjivali svoje informacije. Bilo mi je lakše kada sam znala da mogu da odem u Udruženje i da se tu isplačem, znala sam da nisam sama, objasnila je Nataša Šćepanović. 

Gospođa Nataša Šćepanović osnovala je Udruženje porodica Kosmetskih stradalnika, i kao jedna od retkih koji su preživeli strašne zločine, opisuje šta je videla i doživela na Kosovu.

– Eto, ja sam igrom slučaja, u tom Udruženju zato što sam doživela ličnu tragediju. Meni su stradali roditelji, i otac i majka u jednom gradiću na severu Kosmeta. Stradali su i jedan i drugi zato što su verovali da im niko neće nauditi, da treba da ostanu u svojoj kući i da budu na svom kućnom pragu. Nikome se nisu zamerili, živeli smo u dobrim komšijskim odnosima sa Albancima. Računali su na pomoć i podršku Međunarodnih snaga koje su ušle na Kosovo i Metohiju u to vreme. Smatrao je da dolaze civilizovani ljudi, oni su bili dužni da obezbede mir i sigurnost svim građanima. Međutim, to se nije desilo, započela je svoju tešku priču gospođa Šćepanović.

– Pre par godina je bivši general italijanske vojske izjavio da dok je boravio na KiM, 1999.godine da je nailazio svakoga dana na leševe srpskih civila. Kako kaže, tada je to bila tabu tema. Mnoge žrtve su očekivale od njega pomoć, ali rekao je da nije mogao ništa, jer je bila takva naredba, objasnila je Nataša.

Gospođa Šćepanović otkrila je za Happy TV najgnusnije zločine koje su rađene nad njenim roditeljima. Opisala je svirepa ubistva nad srpskim civilima na KiM. 

– Ovo su mi najteži dani u godini, oko Vidovdana, jer su se tada desili najstrašniji sločini u Istoku, mestu gde sam ja živela. Mi smo poslednji živi izašli, to je bio 18. jun. Većinsko srpsko stanovništvo se iselilo do tada. Kada smo krenuli, bilo je jezivo tih dana. Opet je bila jedna manja kolona ljudi, krenuli smo i mi. Posle nas se niko živ nije izvukao. Ubijeni su na najsurovije načine. Mučeni su, iživljavali su se nad njima, rekla je. 

Gospođa Šćepanović počela je svoju tragičnu životnu priču, i ispričala nam do detalja šta se zapravo dešavalo na prostorima KiM 1999. godine, ali i ranije.

– Put je trajao jako dugo, i jako je bio težak. Putovali smo skoro dva dana, bilo je i nevreme, tada je i nebo plakalo. Na putu kroz Kosovo bilo je čaura, letele su. Pre nas su se povlačile Srpska vojska i policija sa Kosova. Pripadnici OVK pucali su na te kolone, ali su pucali i na kolone civila. Bilo je strašno. Na putu do Kosovske Mitrovice, tamo se već stvorio veliki narod, bilo je puno Albanaca koji su skandirali: NATO, NATO i davali podršku tim vojnicima, rekla je.  

– Preplakala sam ceo put razmišljajući samo o svojim roditeljima. Srce mi je puklo. Odredište mi je bio Beograd. Sestra i ja smo došle do mog strica koji je zadobio teške povrede i rane od pripadnika OVK. Živeo je još dve godine nakon toga, dobio gangrenu i preminuo, nastavila je.

– U mojoj porodici nisu stradali samo moji roditelji. Stradao mi je i stric, dever mi je ubijen kao jedan humani policajac o kome su čak i albanske novine pisale koliko je human. Ubijen je kada je imao zadatak da spasi jednu trudnicu. Pogođen je snajperom i ubijen je, tada je imao 22 godine. Mnogi moji prijatelji i rođaci, svi su oni starosedeoci koji se nisu nikome zamerili, su poginili.  Jedan čovek koji se spasao, poreklom Mađar, on mi je javio da su moji roditelji stradali. Komšije su nam potvrdile, i rekli da nisu znali gde se nalaze njihova tela. Sestra i ja smo htele da poklonimo ceo taj plac za informaciju gde se nalaze tela naših roditelja, rekla je Nataša za Happy TV.

Najodvratniji zločini na KiM postajali su sve gori. Prvi put javno, u emisiji „Na pravom mestu“ otkriveni su detalji, mučenje i svirepa ubistva civila.

– Prvo su izveli tatu, pa mamu. Tatu su izveli iz moga stana, a postoji informacija i da je majka spaljena u kući. Postoji čak i informacija da mi je majka viđena na severu Albanije, da je poslužila kao predmet trgovine organima. Sve te informacije nisu zasigurne, one su na osnovu fotografija koje smo sestra i ja davale. Ja ne znam ni tačan datum kada su moji roditelji stradali, znam da je bilo negde oko Vidovdana. Ono što sam dobila jesu ostaci, par kostiju moga tate – bez glave, samo vilica. Rekli su nam da nije moglo da se utvrdi uzrok smrti. Za majku je još strašnija priča. Postoji mogućnost da su mnoge srpske žrtve zapisane kao albanske. Postoje neke slike, na kojima tvrde da je moja majka sa još dve žene. Slike su stravične, ali ne zna se gde se tela nalaze. 

– Albanci su prikazani oduvek kao žrtve, a u stvari je bilo obrnuto kroz istoriju. Prva moja đačka knjižica, zdravstvena, diplome… sve je bilo prvo ispisano na albanskom jeziku. Nama je bilo jako teško u to vreme. Najveći problem je što nema koordinacije u svim istragama. To nekome ne odgovara, jer bi se onda znalo ko mora da odgovara za to. 

Na Kosovu je, po istraživanju, pronađeno da je postojalo i dosta logora, a misli se da je u nekim od njih bila i majka gospođe Šćepanović.

– Da, to su potvrdili i međunarodni zvaničnici, i neki Albanci. Međutim i Albanci ne smeju o tome da pričaju. Srbi su držani u pokretnim zatvorima, korišćeni kao radna snaga i služili za trgovinu organima, rekla je Nataša Šćepanović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter