Izvor:
22.08.2024 u 22:19
0

KAKO PREŽIVETI POVRATAK NA POSAO POSLE GODIŠNJEG: Imamo nekoliko korisnih saveta

Godišnji odmor je završen i vreme je da se vratite u realnost. Znamo, svima to teško pada

Psiholozi savetuju da budete svesni da povratak na posao nakon odmora može izazvati osećaj stresa ili anksioznosti. Bitno je da sebi dozvolite vreme za prilagođavanje i da ne očekujete da ćete odmah biti potpuno produktivni.

Ovaj prelazni period može trajati nekoliko dana, a postavljanje realnih očekivanja može vam pomoći da se nosite sa pritiskom.

Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ovaj prelaz učinite lakšim i manje stresnim.

1. Postepeni povratak u rutinu

Ako je moguće, pokušajte se vratiti sa odmora dan ili dva pre nego što ponovo počnete da radite. Ovaj period će vam omogućiti da se fizički i mentalno pripremite za povratak u svakodnevnu rutinu. Iskoristite vreme za raspakivanje, organizaciju doma i prilagođavanje na uobičajeni ritam spavanja.

2. Planiranje i organizacija

Prvog radnog dana nemojte se preplaviti zadacima. Umesto toga, napravite listu prioriteta i krenite polako. Fokusirajte se na najvažnije obaveze i ostavite manje hitne zadatke za kasnije. Organizovan početak radne nedelje pomoći će vam da se osećate manje pod stresom i omogućiti vam da lakše uđete u radni ritam.

3. Podelite iskustva sa kolegama

Razgovor sa kolegama o vašem odmoru može biti odličan način da se povratite u radnu atmosferu. Podelite pozitivna iskustva i zanimljive trenutke, a zauzvrat saslušajte njihove priče. Ovaj neformalan razgovor može vam pomoći da se osećate prijatnije i opuštenije na poslu.

4. Pauze su važne

Nemojte zaboraviti da pravite pauze tokom dana, posebno u prvim danima po povratku. Kratki odmori pomoći će vam da se osvežite i zadržite produktivnost. Možda čak možete iskoristiti pauze da planirate sledeći odmor ili jednostavno da sanjarite o omiljenim trenucima sa prethodnog.

5. Održavajte pozitivan stav

Setite se da je povratak na posao prilika da ponovo ostvarujete svoje ciljeve i napredujete. Pokušajte da zadržite pozitivnu energiju koju ste prikupili tokom odmora i prenesete je na posao. Razmišljanje o malim ciljevima i svakodnevnim uspesima može vam pomoći da ostanete motivisani.

6. Planirajte sledeći odmor

Jedan od najboljih načina da se nosite sa povratkom na posao je planiranje sledećeg odmora. Bez obzira na to da li će to biti kratko putovanje za vikend ili sledeće letovanje, planiranje unapred može vam pomoći da održite entuzijazam i motivaciju na visokom nivou.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter