Izvor:
04.06.2019 u 07:04
0

KINA OPTUŽILA SAD: Američkog državnog sekretara Majka Pompeja da je „klevetao“ unutrašnju i spoljnu politiku zvaničnog Pekinga!

Kina je optužila američkog državnog sekretara Majka Pompeja da je "klevetao" unutrašnju i spoljnu politiku zvaničnog Pekinga svojim saopštenjem u kom je kritikovao reakciju vlasti na proteste na trgu Tjananmen 1989. godine.

Portparol kineske vlade poručio je da Pompeovo saopštenje predstavlja mešanje u unutrašnje poslove Kine, da vređa kineski narod i krši međunarodno pravo, prenosi AP.

U svom saopštenju, Pompeo je pozdravio demonstrante koji su na današnji dan pre 30 godina počeli demonstracije na Tjananmenu, koje su kineske vlasti ugušile.

Pompeo je zatražio od kineskih vlasti da u potpunosti obelodane koliko ljudi je ubijeno tokom intervencije na centralnom trgu Pekinga.

Izvor:Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter