Izvor: Kurir
11.06.2024 u 07:20
0

KIŠA OD RANOG JUTRA! Najavljena grmljavina

U toku jutra u Bačkoj novo naoblačenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom, koje će se pre podne širiti ka ostalim delovima Vojvodine, zapadnoj Srbiji i Beogradu, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije vreme. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima biće nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i sa većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

PRAVOSLAVCI DANAS OBELEŽAVAJU DAN PREPODOBNOG NIKITE ISPOVEDNIKA: Veruje se da danas treba raditi OVO!

Samo se na jugu i istoku Srbije očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 16 stepeni do 20, a najviša dnevna od 25 stepena na severu i zapadu do 33 na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo svežije i nestabilno vreme povremeno sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 18 stepeni do 20, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

„U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmlјavinskih nepogoda sa gradomolujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme“, upozorio je RHMZ.

Pad temperature

„Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak“, najavio je RHMZ.

U celoj Srbiji danas je na snazi meteo alarm zbog kiše, grmljavine i visoke temperature. Žuto upozorenje je upaljeno u jugositočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, dok je u ostalim delovima naše države na snazi narandžasti meteo alarm. Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter