Izvor: TANJUG
10.11.2022 u 12:00
0

KISIĆ SAOPŠTILA LEPE VESTI: „Do sada odobreno oko 60 subvencija za stanove majkama“

Ministaraka za brigu o prodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je do sada odobreno 60 subvencija za stanove mladim majkama koje su rodile dete, a nemaju nekretninu.

– U ovom momentu je odobreno oko 60 subvencija. Dok sam bila na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje,socijalna i boračka pitanja bilo je odobreno 58 „, rekla je Kisić odgovarajucji na pitana novinara posle Konferencija „Ujedinjeni za Male Divove, o izazovima, problemima i sistemskim rešenjima u vezi sa prevremenim rođenjem dece u Srbiji koju je otvorila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Odgovarajući na pitanje šta će Ministarstvo na čijem je čelu da učini za posticanje mladih parova, pošto prvi podaci sa popisa pokazuju da građana u Srbiji ima za 700.000 manje, Kisić je kazala da će to biti tema o kojoj će se tek razgovarati.

– Rezultatu popisa nisu još definitivni, ali jeste činjenica da nas ima manje. Tu će biti čitav niz stimulativnih mera, kako za mlade bračne parove, tako i generalno u smislu osnaživanja porodice i porasta nataliteta, rekla je Kisić.

KISIĆ PREDALA DUŽNOST NOVOM MINISTRU: Poželela Selakoviću uspešan mandat!

Ona je podsetila da je samo u toku prošle godine dva puta izmenjen zakon kada je u pitanju finansisjka podrška porodicama sa decom i to sa finanisjkim efektima koji su oko 20 milijardi dinara po godini.

– Znamo za subvencije za stanove za majke koje do sada nisu imale nekretninu, a koje su rodile dete i sa takvim merama ćemo nastaviti, kao i sa čitavim nizom podsticaja. To jeste pitanje porodice i dece, a to su najznačajnija pitanja i posvetićemo im izuzetnu pažnju u narednom periodu, rekla je Kisić.

Ona je dodala da su rezultati popisa tu da upozore da je krajnje vreme da se svi uozbiljimo na pitanjima nataliteta, očuvanja i pomoći porodici.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter