Izvor: Kurir
24.08.2024 u 17:58
0

KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Ne nazire se kraj

Na ovim prelazima čeka se i do 3 sata! Ovo je presek stanja

Poslednjih sedmica zbog gužvi na auto-putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj intenzitet saobraćaja se značajno pojačava već od četvrtka, saopšteno je je iz AMSS.

Vozačima se preporučuje zbog visokih temperatura da se češće odmaraju i da budu spremni na zastoje i usporenu vožnju.

– Umor je čest pratilac stranih vozača koji voze na dugim relacijama i samo prolaze kroz našu zemlju, zato su česte saobraćajne nezgode zbog kojih se stvaraju zastoji i vožnja usporava – kaže se u saopštenju AMSS.

Na Horgošu se čeka 180 minuta

Na GP Horgoš, Srbija – Mađarska, zadržavanja na našim graničnim prelazima su na putničkim terminalima za izlaz – oko 180 minuta, dok se na ulaz čeka oko 30 minuta.

Na teretnim terminalima izlaz iz Srbije je oko 180 minuta, ulaz – oko 30 minuta, a radno vreme ovog graničnog prelaza je 00-24 sata.

Horgoš II radi od 05 do 23 sati

GP Horgoš II, Srbija-Mađarska, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima pri prelasku granice su za izlaz oko 30 minuta, dok se na ulaz u Srbiju čeka isto oko pola sata.

Radno vreme ovog prelaz 05 do 23 sata za međunarodni promet putnika i prevoznih sredstava, izuzimajući autobuski i teretni saobraćaj.

Kelebija: Teretnjaci čekaju tri sata

Na graničnom prelazu Srbije sa Mađarskom – Kelebija, prema podacima Uprave granične policije na sajtu AMSS se navodi, da se na putničkim terminalima za izlaz iz zemlje čeka oko 30 minuta, i za ulaz u Srbiju se čeka isto oko 30 minuta.

-Podsećamo da je ovom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na mađarskim terminalima, a koje je često dosta duže u odnosu na vreme zadržavanja na našim prelazima – poručuju iz AMSS.

Na teretnim teretnim terminalima za izlaz iz Srbije se čeka oko 180 minuta, za ulaz oko 30 minuta.

Šid: Više od pola sata

GP Šid, Srbija – Hrvatska, na putničkim terminalima izlaz iz Srbije je oko 40 minuta, ulaz oko 30 minuta.

Ovom vremenu zadržavanja treba dodati vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima, podsećaju iz AMSS.

Na Batrovcima oko 180 minuta za izlaz

Na GP Batrovci – Bajakovo sa Hrvatskom izlaz iz Srbije traje oko 180 minuta, dok se na ulazu čeka oko 30 minuta.

Ovom vremenu potrebno je dodati vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima.

Na teretnim terminalima za izlaz iz zemlje se čeka oko 30 minuta, na ulazu oko 30 minuta.

Kod Gradine za ulaz treba 50 minuta

Na GP Gradina, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima su za izlaz oko 30 minuta, za ulaz oko 50 minuta.

Na teretnim terminalima izlaz iz Srbije je oko 60 minuta, za ulaz u Srbiju oko 30 minuta.

Na Preševu se na izlaz iz Srbije čeka od 40 do 60 minuta, autobusi oko 60 minuta, ulaz u Srbiju je oko pola sata. Teretnjaci u oba pravca čekaju oko pola sata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter