Izvor: Ona
19.08.2024 u 22:31
0

KOLIKO ĆE ŽENA DO 2030 BITI NEUDATO I BEZ DECE: Procenat uopšte nije zanemarljiv

Kako će se ovo odraziti na društvo?

Nova studija se pojavila koja obuhvata status žene u društvu, ali i šta sve zastupljeniji holistički pristup donosi, te i kako će uticati na sociološke aspekte.

Naime, u studiji kompanije „Morgan Stenli“ , pod nazivom „SHEconomy“  pojašnjeno je na kakvoj putanji u društvu je smeštena porodica i kako težnje ka nezavisnosti i poslovnom razvitku jedne žene utiču na egzistencijalni status porodice i braka u budućnosti.

ČUVAJTE SE KOMARACA: Sve više zaraženih od opakog virusa

Kroz istraživanje, zaključeno je da će čak 45 odsto žena do 2030. godine biti neudate, ali i bez dece. Naime, sve više žena danas nadograđuju svoj stepen edukacije, a mnoge se foksiraju na uživanje u samostalnom životu, putovanjima i životu bez porodičnih obaveza i dece.

Pritisak da je „moranje“ da se žena uda u određenim godinama i osnuje porodicu, „da se skrasi“, bledi sve više. Na snazi je zato prihvatanje samačkog života, a potencira se i to da se uspeh i sreća ne mora graditi uz partnera.

Reč o ovoj studiji širi se internetom, a mnoge dame navode da su „ponosne na to“ i da sloboda izbora treba da postoji. Ali, isto tako su navele da su oni koji se ne slažu sa ovim, uglavnom muškarci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter