Izvor: Tanjug
02.09.2021 u 10:45
0

KOVID BOLNICA U NOVOM SADU: Počeo prijem pacijenata u novom zdravtsvenom centru

 Prvi pacijenti nove kovid-bolnice, koja se danas otvara u Novom Sadu, biće oni koji su sada hospitalizovani u Kliničkom centru Vojvodine, najavila je danas direktorka tog kliničkog centra Edita Stokić.

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR POLJOPRIVREDE NAJAVIO: Nedimović sa poljoprivrednicima u Beloj Crkvi i Kovinu!

Ona je navela da su u toku pripreme za njihov transport u popodnevnim satima.

Što se tiče zdravstvenih radnika, Stokić je potvrdila da ih ima dovoljno da pokriju kapacitete nove bolnice.

-Klinički centar Vojvodine je preuzeo i preuzeće sve da ova bolnica radi punim kapacitetom i da bude obezbeđen kadar- rekla je Stokić i dodala da je ideja da u početku rad započnu najiskusniji specijalisti koji su u prethodnih godinu dana lečili kovid pacijente, uz istovremenu edukaciju novih kadrova.

Stokić je precizirala da će nova bolnica imati 616 postelja od čega 212 koje će obuhvatiti jedinicu intenzivne terapije i 404 postelje koje će pripadati kategoriji poluintenzivne terapije.

Biće udvostručeni bolnički kapaciteti u celoj pokrajini, istakla je i dodala da će, za razliku od drugih kovid-bolnica, imati i jedinstvenu banku krvi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter