Izvor: 24sedam.rs
22.08.2024 u 13:09
0

KRAJEM SEPTEMBRA AUTOBUSKA STANICA U BLOKU 42 POČINJE SA RADOM: Autokomanda dobija svoju stanicu takođe

Kada sve bude gotovo, BAS će krenuti da se preseljava sa lokacije na kojoj se sada nalazi na ovu novu - rekao je Boban Bovan, vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj

Nova glavna autobuska stanica na Novom Beogradu će, prema rečima nadležnih, biti definitivno završena i otvorena za oko mesec dana, kada će saobraćaj sa postojeće stanice biti preusmeren u Blok 42. Istovremeno, biće otvorena i autobuska stanica na Autokomandi sa koje će polaziti autobusi prema jugu Srbije.

Prvi putnici će sa centralne autobuske stanice na Novom Beogradu krenuti krajem septembra.

Završetak radova odlagan je nekoliko puta, jer BAS, kao investitor, nije mogao da obezbedi potrebna sredstva, tako da se tek uključivanjem Grada i Republike projekat konačno privodi kraju.

– Završava se još par internih saobraćajnica, tako da će u septembru, kada to bude gotovo, BAS krenuti da se preseljava sa lokacije na kojoj se sada nalazi na ovu novu – rekao je Boban Bovan, vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj.

Istovremeno sa otvaranjem centralne autobuske stanice na Novom Beogradu, na Autokomandi će biti otvorena stanica Jug, na koju će biti usmereni autobusi koji stižu sa juga i idu ka jugu Srbije. To znači da će biti ukinuta stajališta koja se trenutno koriste na Autokomandi.

– Ovim ovde servisnim priključkom, uz veliku BAS-ovu stanicu na Novom Beogradu, mi ćemo pružiti mogućnost da svih onih 22.000 ljudi koji dolaze svakog dana na BAS i svih 1.200 priključaka i polazaka koji dolaze na BAS, budu raspoređeni na ova dva kraja Beograda i da na taj način budu, pre svega, operativni, a da ne opterećujemo nepotrebnim prolaskom autobusa sam centar Beograda, a posebno most Gazela – rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Stanica na Autokomandi omogućava ukidanje međugradskog saobraćaja preko Gazele

Otvaranje stanice „Jug“ omogućiće da se ukine međugradski saobraćaj preko Gazele i da se tako smanje gužve u tom delu grada, kažu nadležni.

– Najstrože će biti zabranjeno i kažnjivo da svi ostali auto-prevoznici međumesnog saobraćaja koriste neka druga stajališta koja su do sada koristili – istakao je Bovan.

Sa stanice „Jug“ polaziće turistički autobusi, đačke ekskurzije, a biće to i parking za one koji dovoze grupe u posetu gradu.

Kružna linija

– Grad Beograd će takođe formirati posebnu autobusku liniju koja će preuzimati putnike. To će biti jedna kružna linija koja će ići pravcem Bulevar oslobođenja-Slavija-Nemanjina-Savska i kružno se vraćaju. Mi ćemo sigurno napraviti još dva-tri takva u drugim delovima grada. Sada se bavimo tom inicijativom. Mislimo da je to jako važno – poručio je Bovan.

Grad će prepustiti prevoznicima da odluče koliko će autobusa voziti putnike do centralne autobuske stanice, a koliko do stanice na Autokomandi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter