Izvor: HAPPYBSC
08.06.2024 u 18:02
0

KRALJEVOM ZAVLADALA PANIKA: Najezda zmija u centru grada, pronađen poskok-kapitalac

Kraljevo se tokom toplotnog talasa u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija, među kojima su i neke od najopasnijih vrsta otrovnica poput poskoka i šarki. Zmije su viđene čak i u centru grada, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Kraljevo se tokom toplotnog talasa u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija, među kojima su i neke od najopasnijih vrsta otrovnica poput poskoka i šarki. Zmije su viđene čak i u centru grada, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Ovo nije prvi put ove godine da su zmije nagrnule na Kraljevo, tako je bilo i u maju, kada je ogroman poskok viđen u gradu. A da situacija nije nimalo naivna, govori Radoslav Milović, hvatač zmija.

 

„Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović. Pustite ih da idu svojim putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju“, savetuje Milović.

Kaže i da je poslednjih dana primio je veliki broj poziva uplašenih Kraljevčana zbog zmija, koje je hvatao i na višim spratovima stambenih objekata.

„U pitanju je bio poskok kapitalac“, ukazuje Milović.

Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović.

Prema njegovim rečima, treba savladati strah i paniku, udaljiti se bez naglih pokreta, jer zmije se, kako kaže, zapravo nas plaše i napadaju samo ako uđemo na njihovu teritoriju, ako misle da su ugrožene.

„Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu dalje putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju. Čim čujete da ona sikće, šišti, pomerite se“, savetuje Milović.

Doneli smo zmije iz prirode

Ukazuje da beton zmijama nije prirodno stanište te da su iz prirode donete u grad.

„Zmijama beton nije prirodno stanište, one se zakače za kola, ćebad, kad ih spakuješ nakon boravka u prirodi, istreseš kad stigneš kući i ona ispadne. Sa druge strane, u Kraljevu ima i napuštenih kuća koje su stanište zmija poput poskoka i šarana“, rekao je Milović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter