Izvor:
10.05.2016 u 22:32
0

KUBA POZIVA SAD: Ukinite BEZUSLOVNO embargo

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges pozvao je danas SAD na bezuslovno ukidanje embarga Kubi i ponovio zahtev za povraćaj zaliva Gvantanamo gde američka vojska ima bazu.

Rodriges je rekao da je embargo SAD prema Kubi "ledeni breg zaostao iz hladnog rata" koji treba bezuslovno ukinuti. On je na konferenciji za novinare sa nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom u Berlinu ocenio da su koraci SAD ka popuštanju višedecenijske blokade "veoma ograničeni".

Rodriges je izrazio optimizam da Kuba i SAD mogu da ostave po strani svoje razlike u interesu poboljšanja odnosa, ali je dodao da se napredak neće desiti preko noći.

Takođe je ponovio zahtev Kube za povraćaj zaliva Gvantanamo gde američka vojska ima bazu.

Izvor:Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter