Izvor: Blic
06.09.2024 u 18:50
0

LEGENDARNA SERIJA „MUĆKE“: Evo šta se desilo sa jednom epizodom

ZABRANJENA EPIZODA "MUĆKI" emitovana je samo jednom, pa su je povukli

Tvorac „Mućki“ Džon Salivan odlučio je da zabrani ponovno emitovanje jedne od epizoda serije nakon što je shvatio da nije zadovoljan kako je ona odigrana.

U dokumentarcu „Secrets and Scandals of Only Fools and Horses“, član tima Kris Vedsvort prisetio se da je Salivan spomenutu epizodu opisao kao „mračnu zbog nasilnog ponašanja jednog od glavnih protagonista“.

Sporna epizoda

Prvi put emitovana 25. decembra 1986. epizoda „A Royal Flush“ prikazuje Rodnija i Del Boja kako putuju u dom Ledi Viktorije, kraljičine rođake, u Berkširu. Međutim, Del Boj nije bio dovoljno otmen da bi se uklopio u društvo koje uživa u operi i gađanju glinenih golubova.

U jednom trenutku navodno je zapretio članu publike koji se smejao: „Sići ću i udariti te u oko.“ Nakon toga, popio je previše pića i počeo da se šali na Rodnijev račun.

Reditelj se predomislio

Salivanu to ponašanje nije najbolje selo.

– Rekao je: „Ovo nije dobra epizoda.“ Nije mu se svidelo što je Del Boj bio toliko okrutan prema Rodniju. Epizoda je inicijalno prikazana, ali mislim da nismo u potpunosti uspeli u onome što smo nameravali da prikažemo – otkrio je Vedsvort.

 

Salivan je pristao da epizoda bude prikazana na DVD-u, objavljenom 2005. godine, ali u izmenjenoj verziji, s dodatkom smeha publike, koji je trebalo da ublaži nelagodu. Tvorac Mućki preminuo je 2011. godine.

Između 1981. i 1991. emitovano je sedam sezona serije. Uz božićne specijale, „Mućke“ su bile emitovane sve do 2003., a snimljene su 64 epizode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter