Izvor: Tanjug
28.02.2021 u 21:10
0

Linta čestitao građanima Republike Srspke 29 godina od donošenja Ustava

 Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao je danas građanima Republike Srpske 29 godina od donošenja Ustava koji je, kako kaže, temelj državotvornosti, legaliteta i legitimiteta zapadne srpske države.

-Usvajanjem Ustava 28. februara 1992. godine zaokruženo je stvaranje Republike Srpske koja je bila izraz snažne volje srpskog naroda da živi u miru i slobodi -naveo je Linta u saopštenju dostavljenom medijima.

NAJVAŽNIJE

EKSLUZIVNE FOTOGRAFIJE! Ovako je bilo patrijarhu Porfiriju i Dodiku u Jasenovcu!

PATRIJARH PORFIRIJE U MANASTIRU JASENOVAC: „Zlo je ovde pokazalo lice, dolazim da se preispitam pred bezbrojnim mučenicima“ (FOTO)

SRBIJA na 6.mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo si nova žarišta pored Beograda!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Korona ne jenjava, preminulo 14 osoba!

Srpski narod je, ističe on, bio prinuđen da svoju slobodu i Republiku Srpsku brani u odbrambeno-otadžbinskom ratu od snaga koje su se, dodaje, zalagale da se stvori unitarna i antisrpska Bosna i Hercegovina.

Linta izražava posebnu zahvalnost srpskim poslanicima koji su imali viziju i hrabrost da 24. oktobra 1992. godine osnuju Skupštinu srpskog naroda u BiH čime je započeo proces stvaranja Republike Srpske.

NE PROPUSTITE: 

DODIK: Otkrivanje istine o Jasenovcu svakodnevni i trajan zadatak

KOKEZA ODBIO POLIGRAF: Nije odgovorio na pitanje da li je učestvovao u pripremi ubistva Vučića

PRIVEDEN SLAVIŠA KOKEZA!

NAPADI NA SRBE: Izboden mladić u Kosovskoj Mitrovici!

ŠOK U HRVATSKOJ: Iznenada PREMINUO gradonačelnik Zagreba Milan Bandić!

On podseća da je posle završetka rata prvobitni ustavni tekst dosta puta menjan zbog „antidejtonskih intervencija i brutalnih pritisaka visokih predstavnika i otimanja brojnih nadležnosti Republici Srpskoj“ u oblasti odbrane, bezbednosti, pravosuđa, finansija, poreske politike…

-Zbog toga je potrebno razmišljati o donošenju novog Ustava čiji cilj bi bio povratak otetih nadležnosti u skladu sa izvornim Dejtonskim sporazumom. Samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti garancija mira i stabilnosti i ključ opstanka Bosne i Hercegovine- naveo je Linta.

Ističe da svako ko pokušava da ruši izvorni Dejtonski sporazum ruši Bosnu i Hercegovinu i destabilizuje region.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter