Izvor: Happy BSC
08.02.2022 u 09:12
0

MAJA GOJKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Posle 58 godina Istorijski muzej Srbije ima svoju zgradu

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković gostovala je u emisiji “Dobro jutro Srbijo” i tom prilikom istakla da to ministarstvo i predsednik Srbije insistiraju na izgradnji i otvaranju novih muzeja i podizanju spomenika.  

– Počela je priprema za početak rekonstrukcije stare železničke stanice u Istorijski muzej Srbije, koji će biti jedan od najlepših muzeja u našoj državi, jer će prikazivati njenu istoriju. Posle 58 godina Istorijski muzej Srbije ima svoju zgradu. Radovi će početi sredinom aprila. Investicija je velika. Država će uložiti oko 13,5 do 15 miliona evra i za građevinske radove i unutrašnje uređenje. Već se izrađuju replike predmeta, krune, odežda,… – istakla je Gojković.  

Ona je naglasila da je izuzetno ponosna na Domove kulture koji su izgrađeni i posebno preporučila da svako ko može ode u Doljevac i vidi kako izgleda njihova Narodna biblioteka koja je postala Kulturni centar. 

– Zahvaljujući Zakonu o posebnoj brizi i revitalizciji fasade u Sremskim Karlovcima se uveliko uređuju.To je bio mrtav grad. Na sednici od pre nekoliko dana smo doneli odluku da se tu izgradi potpuno novi kulturni centar i da Sremski Karlovci dobiju bioskop, pozorište, biblioteku i galeriju da bi kulturni sadržaji mogli da upotpune lepotu tog grada – rekla je Gojković. 

Gojković je rekla da je ponosna na to koliko se ulaže u filmsku industriju i uopšte u audio – vizuelnu umetnost i dodala da imamo mnogo dobrih serija koje su postale dobar izvozni proizvod. 

– Završili smo Zakon o kinematografiji, audiovizuelnoj umetnosti i treba da krene u javnu raspravu. Sada se završava javna rasprava o audiovizuelnoj građi koju imamo. To je prvi u regionu zakon takve vrste kako ćemo čuvati filmove koje imamo. Posebno me raduje konkurs “Gradovi u fokusu” u okviru koga dodeljujemo 350 miliona dinara za važne projekte. Radujem se sledećoj godini u kojoj ćemo moći još više da pričamo o kulturi, jer kultura nisu samo sadržaji, već i objekti  – rekla je ona. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter