Izvor: Alo.rs
08.09.2020 u 09:41
0

MILAN KNEŽEVIĆ PORUČUJE: Zabrinuti smo zbog rasta ustaštva i poruka o proterivanju Srba

Demokratski front, deo jedne od tri pobedničke koalicije Za budućost Crne Gore, neće povući nijedan potez bez budućih koalicionih partnera i spremni su da daju najveći doprinos državnom pomirenju, poručio je jedan od lidera tog saveza Milan Knežević.

„Mi smo i te kako zabrinuti, ali ne i uplašeni zbog narastajućeg neoustaštva i poruka o klanju i proterivanju srpskog naroda od pristalica odlazećeg režima uz Tompsonove pesme koje slave genocid”, rekao je Knežević u izjavi za podgoričke Vijesti.

Istakao je, međutim, da nemaju nameru da povuku nijedan potez bez njihovih budućih koalicionih partnera i spremni smo da daju najveći doprinos državnom pomirenju.

Prethodno je juče DF saopštio da njihove opštinske organizacije traže da se što pre formira vlada i da se paralelno organizuju skupovi protiv „odlazećeg režima“.

„Opštinske organizacije DF-a zahtevaju od rukovodstva našeg političkog subjekta da reaguje na pokušaj prekrajanja izborne volje građana Crne Gore od diktatora Đukanovića kroz skupove slične onom u Podgorici i koji dan pre toga na Cetinju.

Praviti skupove kojima se na jasno iskazanu i nedvosmislenu volju birača odgvara ustaškim pesmama, nije u duhu građanskog i multikulturalnog društva i daleko je od onih vrednosti koje baštini civilizovan svet“, navodi se u saopštenju DF-a.

SVE O SPORTU

AMERIKANCI OPET UDARILI NA SRBINA: Izgovor je SMEŠAN

ĐOKOVIĆ APELUJE: Nije uradila ništa loše, ne vređajte linijskog sudiju!

SRBIN FENOMENALAN ALI NE MOŽE SVE SAM: Poraz Denvera i dramatičan finiš

Nakon što DPS na izborima nije osvojio potrebnu većinu da bi formirao vladu, održana su dva protestna skupa, u četvrtak na Cetinju i u nedelju u Podgorici, a kao organizatori su navedene crnogorske patriotske organizacije, bez imena i prezimena.

Organizatori tvrde da ti skupovi nisu podrška za DPS, iako je ta partija pozivala pristalice da dođu, već su skupovi za „odbranu države od srpskog nacionalizma“ i odgovor na „mahanje srpskim zastavama“ nakon pobede tri opoziciona saveza.

Na Cetinju su nakon mitinga ispred Cetinjskog manastira, u jednom kafiću pustili pesmu „Bojna Čavoglave“ hrvatskog izvođača Marka Perkovića Tompsona, inače, poznatog po glorifikaciji ustaštva.

Skupu u nedelju u Podgorici prisustvovali su sin predsednika države Blažo Đukanović, ministar sporta Nikola Janović, predsednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, poslanik DPS-a Bogdan Fatić…

A, kako je objavljeno na društvenim mrežama, na skupu na Cetinju bili su biznismen Branislav Mićunović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, podseća podgorički dnevnik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter