Izvor: TANJUG
15.09.2022 u 10:49
0

MINISTAR MOMIROVIĆ ČESTITAO PRAZNIK ŽELEZNIČARIMA: Gradeći modernu železnicu istovremeno gradimo modernu i razvijenu Srbiju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, povodom Dana železničara Srbije, uputio je čestitke svim zaposlenima u srpskim železničkim preduzećima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Zahvaljujem vam se za ogroman trud i pomoć u realizaciji zajedničkog cilja da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope. Zajedno ćemo da nastavimo da modernizujemo i gradimo nove kilometre pruga svesni da efikasna železnica predstavlja jedan od najvažnijih podstreka napretka naše zemlje. Gradeći modernu železnicu istovremeno gradimo modernu i razvijenu Srbiju. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji!-izjavio je Momirović, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je rekao da će pored ulaganja u infrastrukturu i nove vozove, biti izdvojena znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i edukaciju zaposlenih, kako bi naši železničari mogli da odgovore na sve tehnološke inovacije.

Momirović je podvukao da se za kratko vreme daleko odmaklo u vraćanju železnice na mesto koje joj je oduvek pripadalo kao najsigurnijem, najudobnijem i najekonomičnijem vidu transporta putnika.

-Ova godina će u istoriji Srbije ostati upisana zlatnim slovima. Dva najveća grada u našoj zemlji povezali smo brzom prugom kojom saobraćaju najmoderniji vozovi brzinama od 200 km/č. Za svega nekoliko meseci prevezeno je milion putnika ovom prugom, i to je pravi znak da je pred železnicama blistava budućnost. Naš strateški cilj je da najveće gradove u Srbiji povežemo brzom prugom i da afirmišemo železnički prevoz kao primarni prevoz u Srbiji- rekao je Momirović.

Dan železničara Srbije obeležava se 15. septembra u znak sećanja na datum kada je puštena u saobraćaj prva srpska pruga koja je povezivala Beograd i Niš. Bio je to početak ostvarenja višedecenijskog sna o povezivanju Srbije sa Evropom i Orijentom tim, za to doba, najmodernijim vidom saobraćaja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter