Izvor: tanjug
01.09.2021 u 19:41
0

MINISTAR POLJOPRIVREDE NAJAVIO: Nedimović sa poljoprivrednicima u Beloj Crkvi i Kovinu!

 Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je danas, tokom posete gazdinstvima u južnobanatskim opštinama Kovin i Bela Crkva, da je Srbija u poslednjih šest meseci zabeležila izvoz u poljoprivredi i prehrambenoj industiji vredan 1,98 milijardi evra.

„To je izvoz u poljoprivredi i prehrambenoj industriji veći za 13,9 odsto nego u 2020. godini koja je bila rekordna, tako da mogu da kažem da očigledno poljoprivreda samo ide gore“, rekao je Nedimović tokom posete Kovinu i Beloj crkvi gde je razgovarao sa poljoprivrednicima.

Ministar je podsetio da je izvoz u 2010. godini bio svega negde oko 1,08 milijardi dolara, što je dva i po puta manje nego sada.

Nedimovih je kazao da, naravno, postoje problemi u poljoprivrednom sektoru, pre svega u sektoru mlečnog i tovnog govedarstva, ali da se trude da intervencijama države pokušaju da neutrališu negativne efekte na tržištu.

Govoreći o aktuelnim podsticajima, ministar je rekao da se upravo završava konkurs za nabavku mehanizacije neophodne voćarima i povrtarima.

„Rezultati konkursa su objavljeni i u toku je žalbeni rok, a za nedelju dana biće obvjavljeni konačni rezultati konkursa,“ rekao je ministar.

Koliki je kurs danas   pročitajte  na  Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće sutra 117,5604 dinara za evro!

Kako je istakao, u toku je konkurs 50,40,10 za stočare, koji podrazumeva 50 odsto granta, 40 odsto kreditne podrške i 10 odsto sopstvenog učešća, a kasnije će, kako je dodao, uslediti konkurs za ratare.

„Ovo su mere koje itekako znače poljoprivrednicima“, naglasio je Nedimović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter