Izvor: TANJUG
28.10.2022 u 19:56
0

MINISTARKA GRUJIČIĆ NA SAMITU „OTVORENI SVET“ IZJAVILA: Državni zdravstveni sistem mora biti dostupan svakom građaninu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da državni zdravstveni sistem mora biti dostupan svakom građaninu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je u prvom javnom obraćanju kao ministarka a u okviru Samita „Otvoreni svet“ na Zlatiboru navela da se od 2014. godine zdravstveni sistem izuzetno poboljšao, naročito kada su u pitanju onkološki pacijenti.

-Državno zdravstvo pokazalo je pravu vrednost tokom pandemije- rekla je dr Grujičić govoreći na temu stanja u zdravstvu i budućih planova Ministarstva zdravlja na panelu o zdravstvu, koji se održava od 27. do 31. oktobra u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“.

-Zdravstveni sistem stao je na noge, a moj zadatak je da u kontinuitetu nastavim sa njegovim razvojem“, poručila je ministarka i izrazila nadu u potpuni završetak sređivanja novog Kliničkog centra u naredne dve godine.

Kao velike probleme trenutnog zdravstvenog sistema izdvojila je nezadovoljavajuće funkcionisanje dijagnostike i radiologije i najavila reformu primarne zdravstvene zaštite.

-To podrazumeva porodične lekare i neophodnu digitalizaciju, a potrebno je ići i u preventivu- istakla je ministarka.

Navela je da je ključ uspeha zdravstvenog sistema očuvanje porodice i istakla da je glavni cilj Ministarstva zdravlja apsolutno jačanje državnog zdravstva.

-Svi zajedno moramo raditi za bolju budućnost i ne smemo zaboraviti one pre nas i moramo raditi za one koji dolaze posle nas, a svaki čovek u Srbiji mora da oseća sigurnost gde god da živi- naglasila je profesor dr Danica Grujičić.

Učesnicima Samita obratila se i dr Jelena Borovinić Bojović, internista pulmolog i bivša ministarka zdravlja Vlade Crne Gore, koja je istakla da je decentralizacija zdravstvenog sistema veoma važna, kao i jačanje primarne zdravstvene zaštite, kako bi svi imali jednake uslove za zdravstvenu negu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter