Izvor: Tanjug
12.08.2022 u 13:45
0

MINISTARSTVO PROSVETE BI MOGLO DA DONESE VELIKE PROMENE: Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji TEST na maloj maturi?!

Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg koji sadrži pitanja iz pet predmeta – biologija, istorija, geografija, fizika i hemija.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Evo kad se očekuje povratak u KLUPE i da li je epidemiološka situacija od ključne važnosti!?

U Ministarstvu prosvete potvrdili su da se u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, sagledava kvalitet završnog ispita i razmatra mogućnosti promene koncepta kombinovanog testa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Godinama unazad svršeni osmaci u sklopu male mature polagali su, osim maternjeg jezika i matematike, i kombinovani test koji je sadržao pet oblasti, a junsko testiranja sedmaka koji su birali jednu oblast u kombinovanom testu je pokrenul ideju da taj koncept bude primenjen od naredne školske godine.

Analizu rezultata junskog testiranja priprema Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kako kažu u Ministarstvu, nakon što im bude dostavljeno predlog programa završnog ispita, će se obratiti Nacionalnom prosvetnom savetu, koji će u skladu sa svojom nadležnošću dati mišljenje o tom predlogu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter