Izvor: 24 sedam
29.07.2024 u 16:11
0

NA JESEN POSKUPLJUJU ĐAČKE EKSKURZIJE: Škole počele da otkazuju đačka putovanja

Za dva dana u Nišu potrebno 200 eura

Svaka ekskurzija može da se plaća na rate ali i pored toga roditelji dižu kredite jer troškovi aranžmana ne pokrivaju sve troškove putovanja.

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić ocenio je danas da se na jesen očekuje poskupljenje đačkih putovanja za oko 10 odsto i naveo da je iz tih razloga u pojedinim srednjim stručnim školama došlo do otkazivanja ili do prestanka organizovanja ekskurzija, a posebno u trogodišnjim profilima.

Antić je rekao da ekskurzija mora da bude edukativnog karaktera u zavisnosti od toga da je u pitanju gimnazija ili srednja stručna škola, kao i da plan i program treba da prate smer i profil za koji se đaci obrazuju.

„Jedan od načina za smanjenje troškova đačkih ekskurzija jeste da država preuzme na sebe troškove dnevnica i ostalih troškova koji padaju na teret roditelja, a pre svega mislim na dnevnice razrednih starešina, kao i one koje se izdvajaju za vođe puta, doktora i tako redom“, objasnio je Antić.

Prema njegovim rečima, svaka ekskurzija može da se plaća na rate, a  pored toga, kako je rekao, roditelji dižu kredite, jer troškovi aranžmana ne pokrivaju sve troškove putovanja.

Za  đaćku ekskurziju koja ukljućuje dva dana u Nišu potrebno je da roditelji izdvoje 200 eura.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter