Izvor: 24 sedam
14.09.2024 u 12:31
0

NABUJALI DUNAV JURI KA SRBIJI: Preti da se izlije u Beču, ciklon pravi haos u Evropi, region već broji mrtve (VIDEO)

Ekološke vlasti u komšiluku već su na oprezu

Ciklon Boris, koji već pravi haos u centralnoj Evropi, donosi sa sobom talase kiše i snega, što je dovelo do porasta vodotoka Dunava, koji juri ka Balkanu.

Ekološke vlasti u regionu već su na oprezu, jer Dunav raste, ugrožavajući naselja duž obala, dok se očekuje da će uticaj ciklona tek biti osetan u narednim danima.

Ciklon Boris, sistem niskog pritiska visoke intenziteta, bio je jedan od najznačajnijih vremenskih fenomena koji su pogodili regione u blizini Indijskog okeana.

Austrija se priprema za mogućnost poplava

Austrija je već pogođena obilnim padavinama i snežnim olujama, posebno u planinskim odmaralištima.

Vlasti u zemlji mobilisale su 1.000 vojnika za slučaj da se Dunav, čiji nivo neprestano raste, izlije u Beču.

Ciklon se kreće prema severu i severoistoku, zadržaće se neko vreme u Istočnoj Evropi, a zatim će skrenuti prema zapadu.

Smrtonosne poplave u Rumuniji

Rumunske vlasti su već izdale crveno upozorenje zbog obilnih padavina koje su pogodile istočne delove zemlje.

U okruzima Vaslui i Galati u roku od 24 sata poplave su dostigle katastrofalne razmere, s količinom padavina većom od 150 litara po kvadratnom metru.

Nevreme je pogodilo 19 mesta u osam okruga.

Nepogode su napravile veliku štetu, blokirala puteve i odnele pet života. U Galatiju je muškarac stradao nakon što ga je odnela bujica, dok je žena pronađena mrtva u svojoj kući, dok za ostalih troje nije saopšteno kako su stradali.

Zatvorene su određene saobraćajnice, a nivo vode u nekim oblastima dostiže i do metar i po.

Nevreme paralisalo saobraćaj u Italiji

Ciklon Boris nije poštedeo ni Italiju.

Snažno nevreme pogodilo je južni deo zemlje, naročito grad Tore del Greko, gde je voda prekrila ulice, noseći sve pred sobom.

Lokalna civilna zaštita izdala je žuti alarm, a loši vremenski uslovi izazvali su prekid saobraćaja i obustavu brodskih linija u Napulju i okolini.

Brodovi za Iskiju i Pročidu ili kasne ili su potpuno otkazani, a očekuje se da će nevreme potrajati do kasnih sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter