Izvor: Blic
29.08.2024 u 07:40
0

NAJAVLJENE NEPOGODE: Pljuskovi s grmljavinom pogodiće ovaj deo Srbije

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, na severu sa dužim sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U oblastima južnije od Save i Dunava i nestabilno pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog najavljenih vrućina, ali nepogoda i to na zapadu, istoku, jugoistoku, jugozapadu, u Pomoravlju, Šumadiji i na Kosovu i Metohiji.

Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije do 21 stepen u Beogradu, a najviša od 29 do 34 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab vetar, severnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od 17 stepeni do 21 stepen, a najviša oko 33 stepena.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Očekuje se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani i cerebrovaskularni bolesnici pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Detaljna prognoza za naredne dane
Petak

Promenljivo oblačno i toplo. Na severu Srbije sa sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava i nestabilno pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak severnih pravaca. Najniža temperatura od 15 do 21 stepen, a najviša od 28 do 34 stepena.

Subota

Pretežno sunčano i toplo, samo u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak sevrenih pravaca. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 30 do 35 stepeni.

Nedelja

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, sevreni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni.

Prognoza vremena od 2. do 6. septembra

Pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 35 stepeni, a samo se u sredu sledeće sedmice u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. U petak sledeće sedmice prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter