Izvor: Alo
29.09.2024 u 16:51
0

NAREDNIH DANA MRAZ I HLADNOĆA: Evo šta kaže prognoza za celu nedelju pred nama

Marko Čubrilo, meteorolog amater, čije prognoze prati ceo region objavio je kakvo nas vreme čeka naredne nedelje

Kako je objavio, preed nama je danas veoma hladno vreme, na istoku uz kišu. Narednih dana suvo ali prohladno uz vrlo hladne noći. Ponegde preko 800mnv moguć i slab mraz.

DRASTIČNO ZAHLAĐENJE U EVROPI: Ove predele očekuje i prvi sneg

– Sredinom nedelje malo toplije ali zatim novo pogoršanje uz kišu i zahlađenje. Posle 07. oktobra moguć nešto duži period suvog i prijatnog vremena.

Čubrilo je takođe naveo:

– Danas veći deo dana nad središnjim i istočnim predelima oblačno i osetno hladnije uz kišu, dok su na krajnjm jugoistoku kao i nad Jadranom mogući i grmljavinski pljuskovi. Na najvišim planinama BiH. C.Gore i Srbije je moguć i sneg. Nad ostalim delom regiona uglavnom suvo. Dnevni maksimum od oko +8 do +15 stepeni Celzijusa.

– U toku noći prestanak padavina i delimično razvedravanje. Od nedelje suvo, tokom dana uz povremeno umerenu oblačnost dok će se dnevni maksimumi do srede kretati od +14 do +19 stepeni Celzijusa. Zbog vedrih noći minimumi će biti dosta niski i uglavnom će se kretati od +1 do +12 stepeni Celzijusa, dok se preko 800mnv očekuju minimumi od -3 do +4 stepena Celzijusa. U sredu do uveče malo do umereno oblačno i suvo uz malo više maksimume koji bi se kretali od +14 na zapadu do oko +24 ponegde na istoku regiona, u sredu uveče na jugozapadu novo naoblačenje uz kišu, koja će do subotu opet usloviti hladnije i oblačno vreme uz čestu pojavu kiše. Modeli su za sada dosta “izdašni” kada je količina padavina u pitanju i nad većim delom regiona daju preko 30mm taloga, često i više ali sa procenom količine kiše ipak treba sačekati bar još dan-dva. Oko 07.10. do Evrope će stići transformisani ostaci tropskog ciklona (uragana) koji neće direktno uticati na vreme kad nas ali bi ka većem delu Evrope mogao povući topliji vazduh sa jugozapada te bi posle 07.10. mogao uslediti nešto duži period suvog i prijatnog vremena.
Do tada su pred nama hladne noći i sveži jesenji dani, a u drugom delu dolazeće nedelje treba računati i na još jedno pogoršanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter