Izvor: Informer
16.03.2024 u 09:20
1

NAŠA VERA, VERA SLAVNA, VERA PRAVOSLAVNA: Sastali se PATRIJARH PORIFIRIJE I PATRIJARH KIRIL – Mi smo jedno

Porfirije je u Moskvu doputovao sa članovima sveštene pratnje povodom molitvenog ispraćaja i pogreba episkopa moravičkog Antonija, vikara patrijarha srpskog i starešine Podvorja Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, koji je preminuo 11. marta u prestonici Rusije.

Patrijarh Porfirije je zahvalio patrijarhu Kirilu na ljubavi i pažnji koju je lično pokazivao prema blaženousnulom vladici Antoniju, a posebno na podršci i pomoći koje su mu pružali tokom njegovog lečenja, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

– U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo bratskom saradnjom dve Crkve i dva jednoverna naroda. Posebna pažnja posvećena je izazovima sa kojima se suočava Pravoslavna Crkva – navodi se u saopštenju.

Srpska pravoslavna crkva ranije je saopštila je da će opelo episkopu Antoniju danas služiti patrijarh Porfirije i patrijarh Kiril u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Nakon toga je predviđen pogreb u porti hrama Svetih apostola Petra i Pavla Podvorja Srpske Crkve u Moskvi, „gde je revnosno službovao Bogu i međubratskoj ljubavi punih osamnaest godina“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAŠA VERA, VERA SLAVNA, VERA PRAVOSLAVNA: Sastali se PATRIJARH PORIFIRIJE I PATRIJARH KIRIL – Mi smo jedno”

  1. Vi ste DEMONI koji rade CRNO MAGIJANJE da bi pomogli onim Institucionalnim TOP Officials koji rade PROTIV CIVILA nacionalno i INTERNACIONALNO.
    Vi NISTE PRAVOslavci, jer Vi LAZETE i KRADETE i PODMECETE.

    0
    2
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter