Izvor: Kurir
28.08.2024 u 18:20
0

NAŠI FUDBALERI HEROJI: Naleteli na tešku saobraćajnu nesreću spasavali ljude

udbaleri Hajduka iz Divoša, nakon što su ubedljivo osvojili tri boda na gostovanju u Pančevu, upisali su još jednu, mnogo vredniju pobedu – spasili su živote putnika iz zapaljenih automobila.

Na ulasku u Pančevo, neposredno ispred autobusa Divošana, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička vozila. Zahvaljujući prisebnosti vozača, autobus se zaustavio se samo nekoliko metara od mesta udesa.

Incident se dogodio dok se autobus, sa rukovodstvom, stručnim štabom i igračima, približavao Pančevu iz pravca Beograda. Igrači su odmah istrčali iz autobusa i pritekli u pomoć povređenima. Brzom reakcijom su izvukli putnike iz vozila, a Milan Todorović, komesar za bezbednost Hajduka, uspeo je da ugasi požar i spreči katastrofalne posledice.

Fizioterapeut ekipe, Mika Maksimović, odmah je pružio prvu pomoć povređenima, dok je klupski sekretar Rade Maričić pozvao dežurne službe, koje su ubrzo stigle i preuzele dalje zbrinjavanje povređenih. U sudaru su učestvovala dva automobila sa ukupno pet putnika, a zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti fudbalera, izbegnuta je tragedija.

„Tu nije bilo mnogo razmišljanja, cela ekipa je istrčala iz autobusa, pomogli smo putnicima, izvadili aparat za gašenje požara i sve se brzo rešilo. Ekipa je cela učestvovala u ovoj akciji“, rekao je Todorović.

Ovaj nesvakidašnji herojski čin fudbalera Hajduka još jednom pokazuje da se pravi sportisti ističu ne samo na terenu već i u svakodnevnom životu, u situacijama koje zahtevaju hrabrost i ljudskost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter