Izvor: RTS
23.04.2022 u 09:55
0

NIKO SE U SVETU NIJE SAŽALIO NA SRPSKE MEDIJSKE RADNIKE: 23 godine od ratnog zločina i NATO bombardovanja RTS-a

Istoričar Predrag Marković ocenio je da je NATO bombardovanje RTS-a pre 23 godine, kada je poginulo 16 radnika, direktan ratni zločin i jedinstvena pojava u istoriji, jer ni pre ni posle velike sile nisu udarile na jedan od simbola države.

EVROPSKA KOMISIJA USTUKNULA PRED MOSKVOM: Dozvolili plaćanje ruskog gasa u rubljama

– Zločin pokazuje da velike sile rone suze samo kada imaju politički interes – rekao je Marković za RTS i naveo da se niko u svetu nije sažalio na napad na srpske medijske radnike. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kaže da je reč o duplim standardima.

– Kada je bio napad na redakciju Šarli ebdo u Parizu, onda su milioni ljudi širom zapadnog sveta marširali i nosili parolu “Ja sam Šarli“. Niko se, međutim, nije sažalio na napad na srpske medijske radnike – ukazao je Marković.

Istakao je da nacionalni servis nije obična medijska kuća, već simbol države.

– Udarili su na jedan od simbola države pod čudnim izgovorom da im se ne sviđa kako RTS izveštava o ratu na Kosovu – naglasio je Marković.

Naveo je da su uglavno poginuli tehničari, organizatori, koji čak nemaju ni veze sa političkim delom RTS-a.

Na pitanje šta je bombardovanje medijske kuće, u srcu Evrope, koja je proglašena legitimnim vojnim ciljem, Marković kaže da je to „u očima zapadnih medija zaslužena kazna“.

– Samo što niko ne zna zašto su kažnjeni tehničari, video-mikseri, radnici obezbeđenja. Svaki napad na civile je zločin, ali očigledno da nisu sve žrtve ni približno pođednako tretirane u zapadnim medijima – rekao je Marković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter