Izvor: novosti
09.09.2024 u 16:50
0

NJEGOVO BOGATSTVO VRTOGLAVO RASTE: Mask na dobrom putu da postane prvi bilioner

Ilon Mask je trenutno najbogatija osoba na svetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a na putu je da postane prvi bilioner.

Prema podacima kompanije Informa Connect Academy, njegovo bogatstvo raste po prosečnoj stopi od 110 odsto godišnje i ako bi se taj trend zadržao, Mask bi u naredne tri godine postao bilioner, prenosi Skaj njuz.

Kada je reč o njegovoj kompaniji Tesla, ona trenutno na tržištu vredi 669,3 milijarde dolara, a vrednost joj se u proseku uvećava 173,3 odsto godišnje, što znači da bi 2025. mogla da vredi više od bilion dolara.

Tu granicu su za sada probile dve kompanije: Majkrosoft, koji vredi 3,4 biliona dolara, i Epl, čija je tržišta vrednost 3,3 biliona.

Informa Connect Academy predviđa da je drugi budući potencijalni bilioner osnivač poslovnog konglomerata u Indiji Gautam Adani, čije bogatstvo se uvećava po prosečnoj godišnjoj stopi od 123 odsto i granicu od bilion dolara mogao bi pređe 2028.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter