Izvor: k1
01.06.2024 u 18:39
0

NOVA PRAVILA VOŽNJE ZBOG BEZBEDNOSTI: Ako idete na PUT AUTOBUSOM ovo morate da znate, a ovo će se dodatno plaćati

Prema rečima Seničića, tokom prethodnih godina velika količina prtljaga putnika predstavljala je ozbiljan problem prevoznicima

Putnici koji na odmor putuju autonusom preko agencija od danas će moći da nose samo jedan prtljag, odnosno kofer po sedištu i to težine oko 23 kilograma, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je Tanjugu rekao da ovo pravilo nije obavezujuće i da je ono dogovor između agencija, jer je tokom prethodnih godina velika količina prtljaga putnika predstavljala ozbiljan problem prevoznicima, pošto se dešavalo da od težine tolikog prtljaga pucaju poluosovine na autobusima.

– Ovo pravilo je uvedeno zbog bezbednosti putnika, jer autobusi ne mogu da prevoze neograničene količine prtljaga, a prethodnih godina se dešavalo da su neki putnici nosili po nekoliko kofera po osobi, puno dodatne opreme, pa čak i čamce – rekao je Seničić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, predviđeno je i da se dodatni prtljag naplaćuje 30 evra po komadu, ali, kako naglašava, putnici pre putovanja obavezno sa agencijom treba da provere da li će, bez obzira na to što će platiti, moći da unesu još jedan kofer.

Seničić je naveo i da putnici treba da znaju da je za unošenje kofera u kabinu u kojem se putnici prevoze, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, predviđena kazna od 300.000 do dva miliona dinara.

Putnici, kako je objasnio, sa sobom u autobus svakako mogu uneti jedan ručni prtljag i to onaj koji može stati u prostor iznad sedišta.

 

– Težina prtljaga neće se svakako meriti u gram, ali 23 kilograma je ozbiljna težina, pogotovao kad idete na more, jer se ne iseljavate iz zemlje, već idete na odmor – rekao je Seničić.

On je naveo da je težina od 23 kilograma za prtljag uzeta kao optimalna i da tu težinu primenjuju i avioprevoznici.

Seničić je rekao i da su o novom pravilu svi putnici obavešteni i upozoreni prilikom kupovine aranžmana, jer su pravila za prtljag sastavni deo programa, kao i opštih uslova putovanja, sa kojim su putnici dužni da se detaljno upoznaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter