Izvor:
31.05.2017 u 21:36
0

NOVAK NASTAVIO POHOD NA ROLAN GAROSU: Đoković savladao Sousu! (UŽIVO)

Novak Đoković nastavlja odbranu titule na Rolan Garosu susretom sa Portugalcem Žoaom Sousom.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je savladao Portugalca Žoaoa Sousu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:3.

Đokoviću je za pobedu trebalo 125 minuta.

Drugi nosilac na Gren slemu u Parizu i aktuelni šampion Rolan Garosa u narednom kolu će igrati protiv Dijega Švarcmana. Argentinac je slavio protiv Italijana Stefana Napolitana sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:2.

Novak je sjajno ušao u meč i već posle 22 minuta stekao pet gemova prednosti u prvom setu. Đoković je imao u šestom gemu dve brejk lopte za set, ali je to ispravio u narednom gemu za 6:1 posle 29 minuta igre.

Drugi set je bio teži za Đokovića, trajao je 44 minuta, a rešio ga je u svoju korist sa 6:4. U ovom setu su viđena tri vezana brejka, srećom dva je napravio Novak. Potvrdio je brejk za 4:2 i onda priveo set mirno kraju.

U trećem setu je bilo najviše vatre. Do rezultata 3:3 Sousa je bio odličan, a zatim je Novak napravio brejk i poveo sa 4:3. Portugalac se nije predavao i napravio je dosta problema Đokoviću, ali se Novak izvukao i rešio meč u svoju korist posle dva sata i pet minuta igre.

Nakon što je u tri seta, u vrlo zanimljivom meču, savladao Marsela Granoljersa, Nole je došao do duela sa 59. teniserom sveta, kog je savladao u sva tri dosadašnja duela, poslednji put sa 6:4, 6:1 prošle godine u Majamiju. Portugalac je, podsetimo, na startu pariskog grend slema eliminisao Janka Tipsarevića, koji žali što nije ispao u meču sa Novakom.

TREĆI SET U TOKU, Đoković – Sousa 6:1, 6:4, 2:3

2:3 – Tresnuo je Đoković reketom o parisku šljaku, ljut što je propustio za sada jedinu brejk šansu u trećem setu, a onda je taj gem i izgubio. Ne da se Sousa, nivo tenisa koji obojica prikazuju je, trenutno, na najvišem nivou od početka meča. Vrlo, vrlo zanimljiv duel, pun odličnih taktičkih rešenja, ali i majstorija.

2:1 – Za sada, u trećoj deonici, nema ni naznaka od brejk šanse. Zapravo, u tri odigrana gema, nije bilo nijedne "40:40" situacije. Đoković pokušava da mirnom, strateški sporom igrom, izgradi priliku, ali se Sousa, za sada, ne da. Nole će servirati za 2:2 u trećem setu.

1:0 – Servisima Souse počeo je treći set, a taj gem mu je i pripao, iako je Nole uspeo da osvoji dva poena. Sigurno deluje Portugalac, daleko bolje nego u onih 19 uvodnih minuta, kada je Đoković izgradio velikih, nenadoknadivih 5:0. Ipak, Novak i dalje ima veliku prednost, dva seta je razlike…

6:4 – SET ZA ĐOKOVIĆA! – Odlično je Nole priveo ovaj set kraju, kao što je odlično odigrao i ceo prvi. Samo je kratko trajao njegov pad, kada je Sousa vratio prvi brejk, ali je potom Đoković kontrolisao igru, mirno gradio svoje šanse i – koristio ih. Još set do pobede.

5:4 – I jedan i drugi teniser vrlo, vrlo sigurno igraju na svoje servise. Nole je u svom servis-gemu odigrao skoro bez greške, isto je učinio i sve bolju Portugalac, koji je prišao na 5:4, ali naredni servira srpski igrač, i to za vođstvo od 2:0 u setovima

4:3 – Posle tačno sat vremena igre, as-servisom Portugalca okončan je njegov servis-gem i došlo se do 4:3 za Đokovića, koji sledeći servira.

4:2 – Da, defintivno Novak igra sve bolje posle doživljenog brejka. Od tog trenutka, izgubio je samo dva poena a osvojio dva gema.

3:2 – BREJK ĐOKOVIĆA! – Pad u nastupu nije dugo trajao kod našeg najboljeg tenisera. Naprotiv. Odmah je preuzeo inicijativu, izgubio jedan poen, a onda "vezao" tri na servise suparnika i vratio brejk prednosti. Postaje ovaj meč baš zanimljiv. Ali, što je još važnije, Novak podiže nivo igre.

2:2 – BREJK SOUSE! – Desilo se prvi put u ovom meču da Nole napravi dvostruku servis grešku, a desilo se i prvi put da je doživeo brjek. Iako je imao jedan fascinantan poen, skraćivanjem leta loptice usred burne razmene udaraca, dve vezane greške koštale su ga gubitka prednosti od jednog brejka.

Izvor: Blic
Foto: novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter