Izvor: alo.rs
07.08.2024 u 14:42
0

NOVČANA PODRŠKA ZA OVU GRUPU GRAĐANA: Isplata će biti na SVAKIH MESEC DANA

Dragana Sotirovski je izrazila je nadu da će u budućnosti biti još više sredstava za podršku kako grad bude ekonomski jačao

Kako prenose lokalni mediji, ove godine, 59 mladih sportista iz Niša dobilo je gradske stipendije, koje će im pomoći u daljem sportskom usavršavanju i takmičenjima.

Stipendija iznosi 7.500 dinara na mesečnom nivou, a isplaćivaće se tokom 12 meseci.

Ovo znači da stipendija iznosi ukupno 90.000 dinara po stipendisti.

Kako se ističe ovaj iznos je nešto veći u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat napora grada da podrži svoje talentovane sportiste.

„BATUT“SE UPRAVO OGLASIO O JEDNOJ OD NAJZARAZNIJIH BOLESTI: Epidemija buknula među decom

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, izrazila je nadu da će u budućnosti biti još više sredstava za podršku sportistima, kako grad bude ekonomski jačao.

– Verujem da će narednih godina kako naš grad ojačava, tako i biti više para za naše talentovane sportiste. Mnogi od njih nisu bili danas ovde jer se takmiče u reprezentaciji, neki su na Olimpijskim igrama i nadam se da su još uvek pod utiskom naših zlatnih medalja koje smo osvajali, ali i da će njihovi rezultati biti zlatni, čime će svakako da pronose ime i Niša i Srbije širom sveta – rekla je ona.

Ukupna suma koju je Grad Niš izdvojio za ovu namenu iznosi 5.310.000 dinara, u skladu sa Programom raspodele sredstava za sport za 2024. godinu.

Grad planira da u narednoj godini poveća sredstva za stipendije, s obzirom na konstantan rast broja talentovanih mladih sportista koji Niš predstavljaju na najbolji način, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter