Izvor: Informer
28.07.2021 u 18:27
0

OBELEŽEN NACIONALNI DAN EGIPTA: Stefanović na prijemu u Narodnoj biblioteci koji je organizovao njihov ambasador!

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas prijemu koji je, povodom Nacionalnog dana Egipta, u Narodnoj biblioteci Srbije priredio ambasador Egipat u Beogradu Amr Alguvejli.

Na početku svečanosti, intonirane su himne Srbije i Egipta, a nakon toga obratio se ambasador Alguvejli koji je poručio da danas, s obzirom da je kultura Srbije bogata, slave i doprinos koji je naša zemlja dala ovom regionu.

VAŽNO:

MALI STEFAN DOBIO MURAL: Ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada! (FOTO)

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!“

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA – ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA – istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

Alguvejli je naglasio i da danas proslavljaju uticaj Srbije na istoriju čovečanstva.

– Srećan sam što je ovo treći Nacionalni dan koji imam zadovoljstvo da organizujem i to u tri nacionalne institucije Srbije – Narodnom muzeju, Narodnom pozorištu i sada Narodnoj biblioteci – kazao je Alguvejli.

Prema njegovim rečima, izbor nacionalnih institucija Srbije kao mesta obeležavanja Nacionalnog dana Egipta, je simbolika, koja govori i o bogatstvu i kvalitetu prijateljstva između dve zemlje.

Ocenio je da su gosti na današnjoj proslavi najbliskiji prijatelji koji doprinose odnosima Egipta i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U tom smislu, posebno je spomenuo potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića podsećajući da je nedavno i boravio u Egiptu radi potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti odbrane.

Povodom Nacionalnog dana Egipta, Ambasada i Narodna biblioteka Srbije priredili su izložbu „Umetnost kaligrafije, nakit i artefakti, od drevnog do modernog Egipta“.

Prijemu su prisustvovali i visoki državni zvaničnici, predstavnici Ministarstva odbrane, verskih zajednica i diplomatskog kora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter