Izvor: ALO
12.06.2024 u 07:31
0

OČEKUJE SE GRAD PLUŠTAĆE KIŠA: Pripremite se na haotično vreme

U Srbiji će danas biti oblačno i nestabilno vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 22 do 30 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku i jugu će biti promenljivo sa sunčanim intervalima, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u većem delu Srbije. Lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

 

Najniža temperatura biće od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbijeta.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji u pojedini delovima grada mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog vetra u zoni pljuska.

Najniža temperatura biće od 16 do 18, a najviša dnevna oko 23 stepena

U četvrtak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada.

U petak na severu Vojvodine suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Od subote će biti pretežno sunčano i ponovo toplije, dok će lokalni pljuskovi i grmljavine biti izolovana pojava samo u planinskim predelima.

Inače, RHMZ je izdao i meteorološku najavu u kojoj se upozorava da je pred nama do petka nestabilno vreme uz pad temperature, koji će biti izraženiji na severu u zapadu Srbije.

 

DANAS SLAVIMO VELIKI PRAZNIK: Stari običaj kaže da ovo mora da uradi svaki vernik

 

Do petka (14.06.) promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura u utorak (11.06.) od 25 °S na severu i zapadu do 33 °S na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak (12 – 13.06.), kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 °S, a na jugoistoku i dalje oko 30 °S. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak (14.06.).

A u upozorenju se takođe naglašavalo juče tokom dana da će od utorka do četvrtka biti grmljavinskih nepogoda. 

 

Od danas do četvrtka (11. do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Biometeorološka prognoza za sredu, 12. jun 2024. godine:

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Nesanica i reumatski bolovi su očekivane meteoropatske reakcije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter