Izvor:
24.12.2016 u 20:26
0

Odluka vlade: Grci planiraju „rasterećenje“ ostrva od izbeglica!

Janis Muzalas izjavio je danas da će "rasterećenje" grčkih ostrva od izbeglica početi u aprilu naredne godine.

On je u intervjuu za nedeljno izdanje "Avgi" novina kazao da će uporedio sa tim početi implementacija plana koji predviđa izmeštanje 2.000 do 2.500 hiljade izbeglica u zemlje Evropske unije svakog meseca, uz napomenu da je grčka vlada odgovorna za integraciju 20.000 do 25.000 izbeglica koje će ostati u Grčkoj.

On je izrazio i uverenje da do 15. januara naredne godine ni jedan migrant ili izbeglica neće živeti u šatorima, već u organizovanim prihvatnim centrima gde im je toplo, imaju medicinsku negu i hranu.

On je priznao da su uslovi na ostrvima veoma teški i da postaju sve gori jer migranti koji su stigli prethodnih dana koriste "trikove sa azilom" kako bi izbegli rpovratak u Tursku bez mogućnosti da ostanu u Grčkoj i potraže ilegalne načine odlaska u evropske zemlje.

Muzalas je kazao i da bi trebalo osnovati male centre za zadržavanje osoba koje pokazuju delikventno ponašanje, kao i nove prostorije u kojima će se preispitivati zahtevi za azil izbeglica i migranata.

Tanjug
Foto: Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter