Izvor: KURIR
14.06.2024 u 12:48
0

„OTAC JE PLJUNUO UČITELJICU, A MAJKA JOJ IŠČUPALA PRAMEN KOSE I UDARALA“ Roditelji u šoku: Deca su nam vrištala, imaju traume

Svedočimo divljem zapadu u beogradskim osnovnim školama. Majka učenika petog razreda OŠ „Jovan Dučić“ iz Beograda posle drugog časa zatvorila je nastavnicu u kabinet i pretukla je tako što joj je lupala glavu o pod, a bespomoćna nastavnica je jedva uspela da se spasi, pobegne i pozove policiju.

Incident se dogodio kada je majka, inače poznata po bahatom ponašanju, došla i upitala nastavnicu zašto njeno dete ima zaključenu dvojku iz biologije, umesto trojke. Kada je nastavnica odgovorila da nema ocene na osnovu kojih bi mogla da mu zaključi trojku, majka je prvo rekla da će se žaliti direktorki, izašla iz kabineta, a potom se vratila i fizički napala nastavnicu uz najgore psovke i uvrede. Inače, reč je o ženi iz imućne beogradske porodice koja poseduje odbojkaški klub i jedan hotel na Novom Beogradu.

Novinarka Teodora Borozan posetila je školu dan posle sramnog incidenta, gde je razgovarala sa Aleksandrom Stanković, nastavnicom muzičkog koja je i sama nedavno napadnuta.

– Pokušavam da to smetnem sa uma, ali to teško ide, pogotovo što mi je došlo na stotine poruka podrške kolega, roditelja i bivših učenika. Tio mi dokazuje da radim svoj posao kako treba – rekla je Stanković.

Učestali incidenti ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.

– Mogu da komentarišđem samo šđto znam od svojih kolega. Nisu više ni tužni već ogorčeni. Komentarišu da neće da daju kljnižice, svedočanstva i da daju završne ocene, ali time bi oštetili drugu decu koja nisu kriva. Mi smo ispred sindikata predložili niz mera predstavnicimna vlade i da dobijemo status kao advokati. Rekli su nam da se čeka do Nove godine, ali nama treba sad i odmah da ne bi prešlo u mnogo gore.

 Mislim da se prosvetni radnici neće uplašiti i poklanjati deci ocene. Neću ja da pitam roditelje da li mi više odgovra jedn ili drugo polzugođe. Hajde onda da ne idemo cvelu školsku godinu, dajte da razdvojimo šta je za šta – zaključila je nastavnica.

Incident u osnovnoj školi „Jovan Dučić“ nije bio jedini koji se desio tokom jučerašnjeg dana u Beogradu.

Naime, u OŠ „Sveti Sava“ na Vračaru, roditelji su pljuvali i čupali nastavnicu. Ekipa Kurir televizije danas je posetila školu gde su se okupili roditelji u znak podrške pretučenoj nastavnici.

Jedan od očevidaca Maja Tasić govorila je u kameru televizije ispred osnovne škole.

– Ja sam mama Stevana Jovanovića, koja ima cerebralnu paralizu i treću godinu idem sa nastavnicom Snežanom Đuričković kao pratilac. Bila sam prisutna sve vreme, osim na večeri kad se desio navodni problem sa devojčicom. Ali prisustvovala sam nemilom događaju čim smo izašli iz autobusa po povratku s rekreativne. Prišli su roditelji učiteljici Snežani Đuričković, vikali su na nju i fizički je napali – započela je majka, pa nastavila da opisuje incident:

– Postoji snimak, pa je suvišno je da ja objašnjavam šta su joj sve rekli. Majka je čitav pramen kose počupala učiteljici. Bili smo u totalnom šoku, nadam se da će mediji doći do snimka. Ovde sam sa mamama da damo podršku učiteljici jer ne samo da smo uz nju već smo protiv bilo kakvog nasilja. Deca su plakala, umesto da ponesu uspomene s rekreativne, oni imaju traume. Razumem zabrinute roditelje bolesne devojčice, ali ako iko može da ih razume, ja sam. To nikako ne može pravdati ono što su uradili.

MUP SE OGLASIO: Krivična prijava za nasilnu majku

Nikolija Milačić još jedna je od majki koja je svedočila incidentu, a putem video poziva uključila se u Puls Srbije.

– Bila sam od početka do dolaska policije na licu mesta. Dok smo razgovarali sa učiteljicom, čovek je izbio učiteljici telefon iz ruku, pa je pljunuo. Pokušali su da ih razdvoje, nisu uspeli. Pojavila se i majka, bila je njako neprtijatna, uhvatile je učiteljicu za glavu, nekoliko puta je udarila o ogradu, čupala je za kosu. Žena je od šoka pala, baš sam potresena. Dete je bilo sa mnom, bilo je i druge dece, sva su bila uplašena. Ženu nije intetesovalo da prekine iako su deca vrištala. Laž je da je učiteljica bila neprijatna, od šoka nije ništa ni rekla – rekla je majka, svedok incidenta. Osuđujem svaki vid nasilja, mislim da je ovo moglo da se reši na lep način.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter