Izvor: KURIR
22.07.2024 u 07:09
0

OVAKVO LETO NAMA TREBA: Sveže jutro, sunčan dan! Bez alarma, upozorenja, nevremena i oluja ali OD SREDE sve se menja! Evo šta sledi

BEOGRAD - U Srbiji će danas ujutru po kotlinama i visoravnima na jugozapadu biti niska oblačnost, ili kratkotrajna magla, a u toku dana pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 18 do 22 stepena, a najviša od 31 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Duvaće slab, severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša oko 33.

Sve se menja od srede

Slično vreme očekuje nas i u utorak, da bi od srede ponovo imali osveženje, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Živa u termometru u sredu neće preći 31, a u četvrtak 29. podeljak.

DANAS SLAVIMO SVETOG PANKRATIJA: Ljudi veruju da se na ovaj dan dešavaju mnoga čuda

Šta muči meteoropate

Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe kod kardio i cerebrovaskularnih bolesnika, kao i kod astmatičara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, glavobolje i promenljivog raspoloženja. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Vrednost indeksa UV zračenja je i dalje visoka, ili vrlo visoka, što znači da se treba kloniti sunca u najtoplijem delu dana i nanositi kremu sa zaštitnim faktorom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter