Izvor: Alo
05.09.2024 u 10:18
0

PARALELNI PODVODNI SVET U PANČEVU: Pokrenula se čitava polemika šta bi to malo čudovištance moglo biti

Pokrenula se polemika da li je u pitanju džinovski pacov, da li je dabar, vidra...

Tamiš kod Pančeva obiluje raznim životinjskim i biljnim vrstama, što najbolje znaju   i svi zaljubljenici u reke. Oštro oko svašta može da primeti kako na površini, tako i na obali, ali jedna životinja napravila je pravu pometnju.

STIŽE NOVI LANAC PRODAVNICA: Startovaće na srpskom tržištu

– Čitav jedan paralelni svet živi tu zajedno sa nama u Pančevu, samo pod vodom – počinje objava popularne stranice Zdravo Pančevo.

Kako su napomenuli, nekad je dovoljno samo da se čovek malo zagleda i da primeti neverovatne prizore, a upravo to se i dogodilo kada su ispod površine ugledili životinju koja je zbunila sve.

Pokrenula se polemika da li je u pitanju džinovski pacov, da li je dabar, vidra…

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

– Bio je suviše brz da bismo ga snimili, a krivo nam je što nam je umakao koliko i pecarošima kad im sa udice otkači neki kapitalni ulov pre onog sportskog poljupca… A ti iskusni pecaroši sigurno će znati kakvo smo to čudovištance videli danas. Oni što se kupaju na plaži kod mosta sigurno ne bi voleli da se dodirnu u prolazu sa tim – navedeno je u objavi.

Uskoro je usledio i odgovor – u pitanju je nutrija!

Popularna stranica dobila je i video jednog od čitatelja koji je uspeo da životinju snimi iznad površine vode.

Šta je nutrija?

Nutrije žive u jazbinama pored vodenih površina i hrane se stabljikama rečnih biljaka. To je jedan od najkrupnijih glodara na svetu. Dužina tela varira između 35 i 65 cm, dok je rep dugačak od 25 do 45 cm. Masa tela se kreće od 4 do 9 kg, mada su registrovane jedinke i sa masom od 14 kg.

Telo je zdepasto sa kratkim ekstremitetima i cilindričnim, tipičnim „pacovskim repom“, obraslim retkim dlakama i rožnim pločicama. Između prva četiri prsta zadnjih nogu nalaze se plovne mrežice. Sekutići su istaknuti, narandžasto-žute boje, a njuška je beličasta. Dlaka ovog glodara je duga i oštra, sa gustom poddlakom, a boja varira od svetlih do tamnobraon tonova. Na farmama nutrije selekcijom su dobijene jedinke čistih boja krzna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter