Izvor: TANJUG
02.09.2024 u 15:30
0

PLATE PROSVETNIH RADNIKA ĆE BITI POVEĆANE: Izjavila ministarka Đukić Dejanović

Plate prosvetara biće povećane više nego u drugim oblastima

BEOGRAD – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da su plate prosvetnih radnika od januara 2023. do januara ove godine povećane za 31 odsto i najavila novo povećanje koje treba da bude značajnije u odnosu na druge oblasti.

„Od januara 2023. do januara 2024. godine primanja su povećana za 31 odsto. Sada na te povećane plate planira se da povećanje za prosvetne radnike bude za 50 odsto veće nego za povećanje u bilo kojoj drugoj oblasti. Težimo ka tome da kada početnik počne da radi u obrazovnoj ustanovi, treba da ima platu kakva je prosečna u ostalim resorima“, istakla je Đukić Dejanović

Prema njenim rečima, ministarstvo je u 2023. napravilo protokol sa reprezentativnim sindikatima prosvete i najveći broj sadržaja tog protokola je realizovan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter