Izvor: Happy BSC
02.09.2021 u 11:37
0

PLATE U ZDRAVSTVU PORASLE 89 ODSTO! Brnabić: Od januara dodatno povećanje!

Ana Brnabić prisustvovala je otvaranju nove kovid bolnice u Novom Sadu. Tom prilikom je iznela podatke o prethodnim povećanjima plata, i kako kaže, plate su u zdravstvenom sektoru veće za 89 odsto. Pored toga, predsednica Vlade najavila je novo povećanje već u januaru.

– I lekare na specijalizaciji, i specijaliste, i medicinske sestre, tehničare. Mnogi su dobili posao upravo zahvaljujući ovoj ovde bolnici i ostaju da budu na usluzi svim građanima Novog Sada – rekla je Ana Brnabić i dodala:

PROČITAJTE JOŠ: OTVARENA KOVID BOLNICA U NOVOM SADU! Brnabić: Veliku stvar smo uradili za buduće generacije (VIDEO)

– U poslednjih 10 godina mi smo za čak 89% podigli plate medicinskih sestara i tehničara. Sa nekih, otprilike, 30.000 na 56.800 dinara. Takođe smo uspeli da podignemo zarade doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji,za 77 odsto.

– Danas su te plate nešto iznad 111.000 dinara. I to je mnogo, zahtevalo je veliku ozbiljnost države, i strateško ulaganje i viziju za ovaj sektor, i za to da radnici ostanu u Srbiji. Ali, plate nisu dovoljne, uslovi rada su možda jednako važni, a nekada i važniji od samih plata – rekla je.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI ĆE BITI OBAVEZNA VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA?

– Znam da ćemo od 1. januara 2022. godine dodatno povećati plate radnicima u zdravstvu. Ovo je trend kontinuiranog povećanja. Nije ni približno dovoljno onome što su zaslužili, ali kada vide ovakve uslove i opremu, nadam se da će se sve više njih vraćati u Srbiji, a da će oni koji su tu, ostati u našoj zemlji – zaključila je premijerka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter