Izvor: Tanjug
15.12.2020 u 09:35
0

POČINJE IZGRADNJA FABRIKE GUMA U INĐIJI: Vučić prisustvuje svečanosti, ulaganje 367 miliona evra u prvoj fazi

Počinje gradnja fabrike guma japanske kompanije Tojo tajers u Indiji, a polaganju kamena temeljca prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pre polaganja kamena temeljca predsednik Vučić razgovarao je sa rukovodstvom kompanije.

Svecanoj ceremoniji prisustvuju i ministarka privrede Anđelka Atansković, generalni direktor korporacije Takaši Šimicu, legendarni fudbaler Dragan Stojković Piksi koji je značajan deo karijere proveo u japanskoj Nagoji, čuveni golman Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović, ambasador Japana Takahiko Kacumata i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma napraviće fabriku u Severoistočnoj industrijskoj zoni opštine Indija, na dva kilometra od centra mesta.

Radi se o jednoj od najznačajnijih investicija do sada u Srbiji, s obzirom na visinu ulaganja od 367 miliona evra u prvoj fazi, veličinu objekta, kao i na činjenucu da Tojo tajers pripada Micubiši korporaciji.

Hala će zahvatati oko 20 hektara, glavni izvođač radova biće japanska kompanija „Takenaka“, ali biće mesta i za domaće građevince kao podizvođače.

Rok za završetak radova je april 2022. godine, nakon čega se očekuje da fabrika godišnje proizvodi pet do 10 miliona guma premijum klase za tržište Evrope i Rusije.

Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

PROČITAJTE I…

SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE NA JEDNOM MESTU: Ova pravila biće na snazi narednih mesec dana

Vučić danas na polaganju temeljca za Tojo tajers u Inđiji

PROBLEM O KOM SE MORA VODITI RAČUNA: Korona zbog trombova ubija s odloženim dejstvom

SZO: Od ukupnog broja obolelih od korone, 14 odsto su medicinari

LAĐEVIĆ OBJASNIO TAČNU PROCEDURU: Šta da radi i KUDA DA IDE svako od nas ako test pokaže da je pozitivan na koronu!

Planirana investicija u Srbiji je prva i jedina fabrka Tojo tajersa u Evropi, iz kojeg će se snabdevati tržišta u Evropi i Rusiji.

Fabrika u Inđiji biće tzv. pametna fabrika sa instaliranim sistemom „Internet of things“.

Investitor će u okviru fabrike sprovoditi i kontinuirano istraživanje i razvoj proizvodne tehnologije sa cijem razvoja nove generacije guma u saradnji sa centrom za istraživanje i razvoj kompanije Tojo tajers u Japanu.

Tojo tajers bi, kako je ranije najavljeno, u novom pogonu trebalo da zaposli 537 radnika čije plate će biti iznad proseka u Srbiji.

Japanski gigant osnovan je 1945. godine, sa sedištem grupacije u Osaki.

Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i hemikalije.

Gume Tojo tajers prisutne su u Evropi više od 30 godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter